Suriyeli İzci Öğrenciler Kaymakam Fırat'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Suriyeli İzci Öğrenciler Kaymakam Fırat'ı Ziyaret Etti

Suriyeli İzci Öğrenciler Kaymakam Fırat\'ı Ziyaret Etti

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde barınan Suriyeli yüz öğrenci, bir haftalığına İstanbul'a izci kampına gönderildi.

26.06.2014 09:14

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde barınan Suriyeli yüz öğrenci, bir haftalığına İstanbul'a izci kampına gönderildi. İzci kampında bir hafta ağırlanan öğrenciler, dönüşte İlçe Kaymakamı Eyüp Fırat'ı makamında ziyaret ederek, kendilerine destek olmalarından dolayı teşekkür ettiler.

Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde barınan başarılı yüz Suriyeli öğrenci, savaş travmasından kurtulmak ve hayata yüzsek moralle bağlanmak için, Deniz Feneri Derneği ve Başakşehir Belediye Başkanlığı sponsorluğunda İstanbul'da bir hafta izci kampında ağırlandı.

Kampta bir hafta boyunca birçok aktiviteye katılırlarken, bir hafta izci kampında ağırlanan Suriyeli izcileri, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlit Uysal ve Deniz Feneri Derneği yetkilileri de ziyaret ederek moral verdi.

Suriyeli izciler bir haftalık izci kampı dönüşünden sonra Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat'ı makamında ziyaret ederek teşekkürlerini ilettiler. Fırat, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu açıklamalarda bulundu:

"Süleyman Şah çadır kentte yaklaşık 10 bine yakın 18 yaşın altında çocuğumuz bulunmaktadır. Biz çocuklarımıza eğitim ve öğretim konusunda her türlü imkanı hedefliyoruz. Bilindiği üzere hala çocukların üzerinde savaş psikolojisi bulunmaktadır. Bu konuda arkadaşlarımız gereken özveride bulunup, çocukların rehabilite edilmeleri adına ellerinden geleni yapıyorlar. Eğitim ve öğretimde başarı gösteren 100 çocuğumuzu bu anlamda Deniz Feneri ve Başakşehir Belediyesi sponsorluğunda izci kampında misafir ettik. Bugün de dönüş sonrasında beni ziyaret ettiler. İnşallah bu kardeşlerimizin savaş travmasını atlatmak anlamında etkinliklerimiz devam edecek."

Suriyeli öğrenciler Kaymakam Fırat'la birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdiler. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriyeli İzci Öğrenciler Kaymakam Fırat'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement