Hatay'ın Yayladağı ilçesinde Suriyeliler için açılan okulda öğrenim gören 360 öğrenci, piknik yaparak eğlendi.
Suriyelilerin devam ettiği Sakura Okulunca düzenlenen etkinlikle ilgili gazetecilere açıklama yapan Okul Sorumlusu Seyfetin Reşit, ilk kez böyle bir program düzenlediklerini belirterek, çocuklar için bunun güzel bir motivasyon olduğunu söyledi.
Çocukların bu faaliyetlerle yaşadıkları kötü günleri bir nebze unuttuğunu kaydeden Reşit, bu tür etkinlikleri devam ettireceklerini anlattı.
Öğrencilerden Bena Mat (12), Suriye'de yaşadıkları acıları, sığındıkları Türkiye'de unutmaya çalıştıklarını söyledi. Piknikte güzel bir gün geçirdiklerini belirten Mat, öğretmenlerine ve okul idaresine teşekkür etti.
Son Dakika › Güncel › Suriyeli Öğrenciler Piknikte Eğlendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.