Tacik Lider Cinayetine Müebbet Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Tacik Lider Cinayetine Müebbet Hapis Cezası

Tacik Lider Cinayetine Müebbet Hapis Cezası

Tacikistan’da "Grup 24" adlı muhalif hareketin lideri olan Umarali Kuvatov’un İstanbul Fatih’te öldürülmesine ilişkin davada tutuklu sanık Sulaymon Qayumov “kasten adam öldürmek” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

26.02.2016 15:33

Tacikistan'da "Grup 24" adlı muhalif hareketin lideri olan Umarali Kuvatov'un İstanbul Fatih'te öldürülmesine ilişkin davada tutuklu sanık Sulaymon Qayumov "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanık son savunmasında, "Allah şahit ki ben böyle bir şey yapmadım" dedi.

Tacikistan'da "Grup 24" adlı muhalif hareketin lideri olan Umarali Kuvatov'un öldürülmesine ilişkin davada karar açıklandı. İstanbul 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Sulaymon Qayumov tutuklu bulunduğu cezaevinden getirilirken, sanığın avukatı ve bir tercüman da duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmanın başlamasının ardından mahkeme başkanı, tercüman aracılığıyla sanığa davanın biteceğini, söylemek istediği bir şeyin olup olmadığını sordu. Sanık ise, suçlamaları reddederek, "Son kelimem Kelime-i Şahadet'tir. Allah şahit ki ben böyle bir şey yapmadım. Biz aynı gruptayız. Böyle bir şey yapmamı gerektiren bir grup yoktur" dedi.

SANIK AVUKATI: "DELİLLER YETERİNCE ARAŞTIRILMADI"

Sanık avukatı Fatih Murat Çiçekli, bir önceki celsede duruşma savcısının verdiği mütalaada istediği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına katılmadıklarını kaydederek, "Savcılık delillere dayanmayarak sanığın cezalandırılmasını istemiştir. Dosyanın yeniden savcılığa tevdiini ve savcının yeniden mütalaa vermesini istiyoruz" diye konuştu.

ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN BERAAT

Davayı karar bağlayan mahkeme, sanığa "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi halini dikkate alarak cezayı müebbet hapse düşüren mahkeme, sanık hakkında "örgüt üyeliği" suçundan beraat verdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, kararın re'sen de Yargıtay'a gideceğini hatırlattı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Tacikistan'da "Grup 24" adlı muhalif hareketin lideri olan Umarali Kuvatov, 5 Mart 2015'te İstanbul Fatih'te Molla Gürani Mahallesi Simsar Sokak'ta saat 22.30 sıralarında silahla başından vurularak öldürülmüştü. Cinayetin ardından çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Esenyurt'ta bir adrese yaptığı operasyonda aralarında Tacikistan uyruklu Süleyman Qayumov'un da bulunduğu 3 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Suleyman Qayumov tutuklanırken diğer 2 şüpheli ise serbest bırakılmıştı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tacik Lider Cinayetine Müebbet Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement