Tacizle Suçlanan Öğretim Üyesinin Görev Yeri Değiştirildi - Son Dakika
Güncel

Tacizle Suçlanan Öğretim Üyesinin Görev Yeri Değiştirildi

Tacizle Suçlanan Öğretim Üyesinin Görev Yeri Değiştirildi

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nün Bodrum'a Düzenlediği Geziye Katılan 2 Kız Öğrencinin, Bölüm Başkanı Doç.dr. S.c.'nin Kendilerine Tacizde Bulunduklarını Öne Sürmesi ile İlgili İddialar Araştırılıyor.

10.10.2010 17:38

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü araştırma görevlisi A.A.B. tarafından, üniversitenin akademik yılı 30 Eylül'de başlamasına rağmen 29 Eylül'de 5 günlük 'Bilimsel araştırma ve kültürel gezi'si düzenlendiği belirlendi. Geziye katılan bölüm öğrencileri Bodrum'da pansiyonlarda konakladı. Ancak bu gezi ardından 2 kız ögrenci bölüm başkanının kendilerine tacizde bulunduğunu öne sürüp Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü'ne dilekçe vererek şikayette bulundu.

İddiaya göre Biyoloji Bölümü Başkanı Doç.Dr. S.C. öğrencilerle birlikte gece kulübüne giderek alkol aldı. İddiaya göre, Doç.Dr. S.C, gece kulübünde bir kız öğrenciye zorla içki içirdi. Ayrıca öğrencinin odasına girmeye çalıştı. Telefonla tacizini sürdüren bölüm başkanı gezi sırasında bir başka kız öğrenciyi de sahilde öpmeye çalıştığı öne sürüldü. Olay tacize uğrayan kız öğrenciler ile olaya tanık olan bir başka 2 öğrencinin şikayeti üzerine ortaya çıktı. Soruşturma başlatıldı.

Sakarya Üniversitesi'ni sarsan 5 gün 4 gecelik bilimsel gezinin fotoğrafları ve gezi programı da ortaya çıktı. 'Bilimsel araştırma ve Kültürel etkinlik' adı altında yapılan gezi programında Botanik bahçesini ziyaret, canlılar ile belgesel izleme, arazi çalışması gibi aktiviteler yer alıyor. Ancak geziden çekilen fotoğraflarda ise geziye katılan öğrenci ve ögretim görevlileri tekne turunda eğlenirken görülüyor. Tacizle suçlanan bölüm başkanı S.C. teknede öğrencilerle dans ederken aynı bölümden bir başka öğretim görevlisi erkek ögrencilerle samimi olduğu görülüyor.

Biyoloji bölümü ögretim görevlileri ve bölüm başkanının ayrıca diskotekte de öğrencilerle dans ederlerken çekilmiş fotoğrafları da bulunuyor.

Geziye katılan iki kız öğrencinin tacizle suçlaması üzerine bölüm başkanlığından ayrılan Doç.Dr. S.C., Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Durman'ın talimatı ile görevinden alınarak Sakarya Üniversitesi bünyesinde bulunan bir Meslek Yüksekokuluna atandı. S.C.'nin atandığı okul açıklanmazken, Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü'nün soruşturma kapsamında ögrencilerin ve geziye katılanların hafta başı ifadelerini alacağı belirtildi.

Bu arada Sakarya Cumhuriyet Savcılığı taciz iddialarıyla ilgili olarak basında çıkan haberleri ihbar kabul ederek inceleme başlattı.

ADAPAZARI(Sakarya), (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tacizle Suçlanan Öğretim Üyesinin Görev Yeri Değiştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement