Tanpınar Ödülleri Sahibini Buldu - Son Dakika
Güncel

Tanpınar Ödülleri Sahibini Buldu

Tanpınar Ödülleri Sahibini Buldu

Osmangazi Belediyesi'nin Düzanladği Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı.

29.10.2013 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tanpınar Yarışmasındaki Eeserler, "Yarının Rüyası"nda Hayat Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 12'incisi düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, Sümbüllü Bahçe Konağında düzenlenen törenle verildi. Yarışmadaki eserlerden oluşan 'Yarının Rüyası' isimli kitap, Bursa kütüphanesindeki yerini aldı.

Türk edebiyatına sayısız eserlerin yanı sıra çok değerli edebiyatçılar da kazandıran Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışmasının ödül töreninde konuşan Başkan Mustafa Dündar, ünü Bursa sınırlarını aşan Ahmet Hamdi Tanpınar Hikaye yarışmasına bu yıl 985 eserin katıldığını söyledi. 3 Mayıs'ta sona eren yarışmaya, bu yıl Türkiye'nin dışında Amerika Birleşik Devletleri'nden, Hong Kong'tan, Almanya'dan, Avusturya'dan eserler katıldığını söyleyen Dündar, "Edebiyatımıza yeni eserler kazandırmak ve büyük üstadımızı anmak amacı ile düzenlediğimiz yarışma ile sınırlarımızı aşıp, sahip olduğumuz mirası dünyaya taşıdığımızı görüyoruz. Yarışmamızın, ülkemizin dört bir yanından ve yurt dışından yoğun ilgi görmesi, gençlerimizin yazmaya, düşünmeye ve üretmeye bu kadar önem vermesi bizim için sevinçten ve gururdan öte bir duygu" diye konuştu. Başkan Dündar, klasik belediyecilik hizmetlerinin dışında kültür ve sanata olan desteklerinin önümüzdeki yılarda da artarak süreceğini, bu yıl konusu, 'Hikaye' olarak belirlenen ve "Bir rüyadan arta kalan hüzün" teması ile düzenlenen yarışmaya katılan ilk 19 eserin 'Yarının Rüyası' adıyla kitaplaştırılarak, Bursa kütüphanesindeki yerini aldığını söyledi.

Sümbüllü Bahçe Konağında düzenlenen ödül törenine katılan, jüri başkanı Hilmi Yavuz, jüri üyeleri, İhsan Deni ve Metin Önal Mengüşoğlu, Türk edebiyatına verdiği desteklerden dolayı, Osmangazi Belediyesine teşekkür etti. Ödül töreninde konuşan jüri başkanı Hilmi Yavuz, bu yıl 12'inci kez gerçekleştirilen Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışmasına desteklerinden dolayı, Başkan Dündar'a teşekkür etti. Yavuz, "Tanpınar yarışmasının Osmangazi Belediyesi tarafından sahiplenilmiş olması, bizleri çok mutlu ediyor. Bizim ülkemizde yazarlara, ne yazık ki, bir ses sanatçısı, yada oryantal kadar değer verilmiyor. Osmangazi Belediyesinin yazarlara sahip çıkması, onlara değer vermesi çok önemli. Elbette, ses sanatçısı ve oryantal sanatçısının da bir değeri var. Benim bahsetmek istediğim sadece onları değerli kılmak, fikir insanlarını önemsememek ülkemizde yaygın hale geldi. Osmangazi Belediyesi, bu yönüyle fikir eseri üreten biz yazarlara sahip çıkarak, çok önemli bir hizmet gerçekleştiriyor" dedi.

Bu yıl 12'incisi düzenlenen yarışmada, Jürinin değerlendirmesi sonucu, birinciliği Trabzon'dan Abdullah Efendi Rumuzu ile Yaşar Bedri ÖZDEMİR, Rüya Korkusu adlı eseri ile, ikinciliği İstanbul'dan Terazi Rumuzu ile Özbek ÖLEK 'Ocak' adlı eseri ile,  Üçüncülüğü ise Ankara'dan Nevzat Naki Çilabbas rumuzu ile Murat Şahin ÖCAL 'Gece Trapezcileri' adlı eseri ile kazandı.

Mansiyon ödüllerini ise Zinnun rumuzlu 7. Beyit adlı eseri  ile Mehmet ESEN ve Mahur Beste rumuzlu Nuran'ın Acıları adlı eseri ile Berkiz BERKSOY aldı. Dereceye girenlere ödüllerini Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve jüri üyeleri verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tanpınar Ödülleri Sahibini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement