Tanrıkulu : Başbakan İfade Özgürlüğü Nedeniyle AİHM'de Mahkum Edilen Tek Başbakan'dır - Son Dakika
Güncel

Tanrıkulu : Başbakan İfade Özgürlüğü Nedeniyle AİHM'de Mahkum Edilen Tek Başbakan'dır

Tanrıkulu : Başbakan İfade Özgürlüğü Nedeniyle AİHM\'de Mahkum Edilen Tek Başbakan\'dır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 yıl önce bir köşe yazısı nedeniyle gazeteciye dava açtığını ve 10 bin lira tazminat kazandığını söyleyen Tanrıkulu, gazetecinin sonrasında AİHM'e başvurduğunu, AİHM'in 21 Şubat 2012'deki kararıyla; ifade özgürlüğüne müdahale nedeniyle Türkiye'nin tazminata mahkum edildiği ve Başbakan'a ödenen tazminatın iadesinin istendiğini söyledi.

06.02.2014 15:36

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 yıl önce bir köşe yazısı nedeniyle gazeteciye dava açtığını ve 10 bin lira tazminat kazandığını söyleyen Tanrıkulu, gazetecinin sonrasında AİHM'e başvurduğunu, AİHM'in 21 Şubat 2012'deki kararıyla; ifade özgürlüğüne müdahale nedeniyle Türkiye'nin tazminata mahkum edildiği ve Başbakan'a ödenen tazminatın iadesinin istendiğini söyledi. Tazminatın iadesinin Hazine tarafından yapıldığını söyleyen Tanrıkulu, Hazine'nin 5 bin Euro zarara sokulduğunu öne sürdü. Tanrıkulu, "Milyon dolarların konuşulduğu bir ortamda 5 bini konuşmak gülünç ama bu ahlaki bir meseledir. Başbakan ifade özgürlüğü nedeniyle AİHM'de mahkum edilen tek Başbakan'dır. Çünkü eleştiriye tahammül edememiştir. Bugünlerde çok konuşuyor, gürlüyor, sert konuşuyor. Başbakan'ın AİHM kararını okumasını ve özgürlükler konusunu bir kez daha düşünmesini istiyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tanrıkulu : Başbakan İfade Özgürlüğü Nedeniyle AİHM'de Mahkum Edilen Tek Başbakan'dır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement