Tarihi Apollon Tapınağı'nda Tango - Son Dakika
Güncel

Tarihi Apollon Tapınağı'nda Tango

Tarihi Apollon Tapınağı\'nda Tango

Antik Apollon Tapınağı'nda Arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu'nun 'Café Tango' adlı tango gösterisi sahnelendi.

07.08.2011 10:50

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde devam eden Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında, Antik Apollon Tapınağı'nda Arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu'nun 'Café Tango' adlı tango gösterisi sahnelendi.

Manavgat'ta devam eden Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, dünyaca tanınmış sanatçıları ve sanat toplulukları sanatseverlerle buluşturuyor. Roma döneminin eşsiz eserlerinden olan tarihi Apollon Tapınağı' dün gece Arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu'nun geliştirdiği 'Café Tango' adlı tango gösterisine sahne oldu. Yerli ve yabancı yüzlerce kişinin izlediği etkinlikte arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu'na, Dilek Türkan (Vokal), Ricardo Moyano (Gitar), Carlos Gustavo Battistessa (Bandoneon), Halit Turgay (Flüt), Evrim Baştaş (Viyola), Meriç Dönük (Arp), Arda Agoşyan (Kontrbas) ve danslarıyla Melin - Selim ikilisi eşlik etti. Gösteride Salgan, Piazzolla, Troilo, Discepolo, Aieta, Bardi ve Gardel'in yanı sıra, unutulmaz Türk tangoları, Gerardo Dirié, Hasan Uçarsu ve Tevfik Akbaşlı'nın yepyeni düzenlemeleriyle sunuldu.

Gecede, 'Sana gönül verdim', 'Suna', 'Mavi kelebek' parçalarının yanı sıra 'Corralera', 'Acandombao', 'Milonga por el', 'Flor de lino' ve 'Afuego lento' parçalar seslendirildi. Konserin sonunda izleyiciler sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı. 2010 yılında Avrupa Festivaller Birliği üyeliğine kabul edilen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, 17 Eylül'de sona erecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarihi Apollon Tapınağı'nda Tango - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement