Tarihi Fırsatı Kaçırmayalım - Son Dakika
Güncel

Tarihi Fırsatı Kaçırmayalım

Tarihi Fırsatı Kaçırmayalım

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Nevruz kutlamalarının ardından değerlendirmelerde bulunarak, "Türkiye, son 30 yılını terörün gölgesinde geçirmiş, tarifi imkansız acılar ve kayıplar yaşamıştır."

21.03.2013 20:38  Güncelleme: 13:40

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Nevruz kutlamalarının ardından değerlendirmelerde bulunarak, " Türkiye, son 30 yılını terörün gölgesinde geçirmiş, tarifi imkansız acılar ve kayıplar yaşamıştır. Bugün, kaybettiklerimizi geri getirmek mümkün değildir. Ama kaybettiğimiz yılları telafi etmek ve yaraları sarmak ise mümkündür" dedi.

Yalçıntaş yazılı bir açıklama yaparak, "Öfkelerimizi, endişelerimizi, korkularımızı bir kenara bırakarak bütün samimiyetimizle çözüme inanalım. Yüzlerce yıldır bir arada yaşamış olmanın tecrübesine dayanıp geleceğe milli birlik ve dayanışma ruhu içinde, birlikte yürümeliyiz. Unutmayalım ki, bu toplumun hamurunda bulunan kardeşlik mayası, barışın da çimentosu olacak, bizi birleştirip bütünleştirecektir. şeklinde konuştu.

"ÇOK DAHA BÜYÜK ADIMLAR ATABİLİRDİK"

Barış sürecinin, ekonomik alanda da yeni gelişmelere zemin hazırlayacağını belirten Yalçıntaş, ekonomik gelişmelerin, bölgeler arası ekonomik eşitsizliklerin azalmasının, huzurun ve sükunun teminatı olacağına dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Huzur olmayan, birlik beraberlik olmayan ortamlarda yatırım da, yatırıma istek de olmaz. Kalkınmanın da, refahın da anahtarı toplumsal bütünlük, sosyal barış ve huzurdur. Türkiye ekonomik kalkınma ve gelişme yolunda son dönemde büyük başarılara imza attı. Ama çok daha büyük adımlar atabilirdik. Ne yazık ki, terör sorunu buna engel oldu. Büyük maliyetlerle oluşturduğumuz kaynakların önemli bir kısmını, ekonomik kalkınma dışında harcadık. Bu da bizim performansımızı düşürdü. İşte Türkiye, bugün son derece önemli ve büyük bir eşiktedir. Bugün olaysız geçen Nevruz kutlaması, barış sürecinin devamı yönünde değerlendirmesi gereken tarihi bir fırsattır. Toplumun her ferdini, sorumluluk içinde hareket ettiğinin göstergesidir. Bugün, Türkiye'de yaşayan bütün unsurların birlik ve beraberlik içinde, mutlu ve esen bir şekilde yaşamasının kapısı aralanmıştır. Şimdi elbirliği ve tarihi sorumluluk ruhu içinde bu kapıyı hep beraber ardına kadar açmalıyız. İstanbul iş dünyası olarak, biz bu sürece katkı veren her kesime ve herkese teşekkür ediyor, sürecin, ülkemiz ve milletimiz lehine bir an evvel sonuçlanmasını diliyoruz." - İstanbul/ Bağcılar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarihi Fırsatı Kaçırmayalım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement