Tarihi Kentler Birliği, Adana'da Toplanıyor - Son Dakika
Güncel

Tarihi Kentler Birliği, Adana'da Toplanıyor

Tarihi Kentler Birliği, Adana\'da Toplanıyor

Tarihi Kentler Birliği (TKB) toplantısı, 18- 19 Aralık tarihlerinde Adana'da yapılacak.

17.12.2015 11:44

Tarihi Kentler Birliği (TKB) toplantısı, 18- 19 Aralık tarihlerinde Adana'da yapılacak. Toplantıya Adana'nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi evsahipliği yapacak.

'Doğal-Kültürel Miras, Eğitim, Örgütlenme ve Tanıtım Sürecinde TKB'nin 15 Yılı' temasıyla düzenlenen program, 18 Aralık saat 18.00'de HiltonSA Oteli'ndeki açılış toplantısı ile başlayacak. Seyhan Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar'ın açılış konuşmasının ardından TKB Danışma Kurulu ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, TKB ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Ziya Yılmaz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ve Adana Valisi Mustafa Büyük birer konuşma yapacak. Daha sonra Seyhan Belediyesi'nin çalışmalarının yer aldığı sergi açılacak.

İKİNCİ GÜN OTURUMLARA GEÇİLECEK

İkinci gün etkinlikleri yine HiltonSA Oteli'nde saat 10.00'da başlayacak. Başkan Karalar, 'Seyhan Belediyesi'nin kültür mirasını koruma çalışmaları ve yeni hedefleri' konulu sunum yapacak. Ardından 'Doğal-Kültürel Miras, Eğitim, Örgütlenme ve Tanıtım Sürecinde TKB'nin 15 Yılı' konulu panel gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Metin Sözen'in yöneteceği iki ayrı oturumda; ÇEKÜL Vakfı Genel Müdürü Sevil Yeşim Dizdaroğlu 'Doğal Miras ve Eğitim', TKB Genel Sekreteri Sezer Cihan 'Kültürel konumda güçlendirilen birliktelik: TKB', ÇEKÜL YDK Üyesi ve Şehir Plancısı A. Faruk Göksu 'Yeni kavramlar ve yeni stratejiler ışığında örgütlenmede süreklilik', TKB Danışma Kurulu Üyesi Hasan Özgen 'Üreterek tanıtım', ÇEKÜL Kent Çalışmaları Koordinatörü Alp Arısoy 'Geliştirilen temel kavramların farklı ölçekli yerleşmelerdeki uygulama yöntemleri' konularını anlatacak. Panel, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Tarihi Kentler Birliği (TKB) Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın Birliğin 15 yılını değerlendireceği konuşmayla sona erecek.

Öğleden sonra saat 14.00'de ise Başkan Karalar, konuklara Adana'nın tarihi mekanlarını gezdirecek. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarihi Kentler Birliği, Adana'da Toplanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement