UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Selimiye Cami'nin meydanında yapılan kazı çalışmalarında, tarihi Yemiş Kapanı Hanı'nın kalıntıları ortaya çıkmaya başladı.
Mimar Sinan'ın 'Ustalık Eserim' dediği Selimiye Camii bahçesinde yıllar önce toprak altında kalan 'Yemişçi Kapanı Hanı' kazı çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar sonucunda, tarihi hanın kalıntıları yavaş yavaş gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.
Edirne Belediyesi ile Edirne Valiliği'nin Selimiye Camii Çevre Düzenlemesi Projesi kapsamında yaklaşık 500 yıllık olan tarihi Yemiş Kapanı Hanı kurtarma kazısı ile ilgili bilgi veren yetkililer, çalışmaların titizlikle devam ettiğini, mevsimlerin müsaade ettiği ölçüde kış aylarında da kazı çalışmalarının sürdürüleceğini söyledi.
YEMİŞ KAPANI HANI'NIN TARİHÇESİ
Selimiye Camii'ne yakın olan tarihi Yemiş Kapanı Hanı, 1588 yılında inşa edildi. Selimiye'ye gelir getirmek amacıyla yapılan handa meyve ve sebze alınıp satılıyordu. Eski Cami ile Selimiye arasında bulunan asırlarca şehir halkına hizmet veren han, 1752 yılındaki büyük depremde hasar gördü. Depremin ardından onarılarak yeniden insanların hizmetine açılan Yemiş Kapanı Hanı sonraki yıllarda bu kez bakımsızlıktan harabeye döndü. - EDİRNE
Son Dakika › Güncel › Tarihi Yemiş Kapanı Hanı Gün Yüzüne Çıkmaya Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?