Tarsuslular, Eshab-I Kehf'te Hıdırellez Şenliklerin İlk Gününde Büyüledi - Son Dakika
Güncel

Tarsuslular, Eshab-I Kehf'te Hıdırellez Şenliklerin İlk Gününde Büyüledi

Tarsuslular, Eshab-I Kehf\'te Hıdırellez Şenliklerin İlk Gününde Büyüledi

Bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilen Eshab-ı Kehf'te Hıdırellez etkinliklerinin ilk gününde ünlü pop sanatçısı Yusuf Güney ve Aşık Sefai'nin verdiği konser ile geceye katılanları adeta büyülendi.

30.04.2011 10:45

17'nci Eshab-ı Kehf'te Hıdırellez Etkinliği, protokol üyelerinin Cumhuriyet Alanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Daha sonra Kapalı Spor Salonunda devam kutlamalara; Mersin Milletvekili Prof.Dr. Akif Akkuş, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Tarsus İlçe Başkanı Hakan Özbelli, belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, oda ve dernek temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Gecede ilk olarak Aşık Sefai sahne aldı. Aşık Sefai kendi has sesiyle okuduğu parçalarıyla geceye renk kattı. Ardından sahne alan ünlü pop sanatçısı Yusuf Güney gençleri coşturdu. Yaklaşık 2 saat sahne kalan Yusuf Güney, sıcak havanın etkisiyle ter içinde kalırken, sevenlerine sahnede su dağıttı.

Hıdırellez ilk gününde etkinliklere coşkuyla başladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Hıdırellez'in halk arasında Hızır Aleyhisselam ile İlyas Aleyhisselam'ın buluştuğu gün olarak bilindiğini söyledi.

Başkan Kocamaz, "17 yıldır Hıdırellez etkinliklerini yapıyoruz. Bugün burada görüyoruz ki, heyecanımız, coşkumuz ilk günkü gibi. Tarsuslular olarak çok şanslıyız. Çok güzel bir kentte sizlerle birlikte yaşıyoruz. Bu kentte yaşayan tüm insanları bir bütün olarak gördük. Bölgemizde ve ülkemizde en istikrarlı kent Tarsus'tur. Geçimşle gelecek arasında köprü oluşturmanın, bu kentte yaşayanları barış ve kardeşlik içinde yaşamasının gayretini güdüyoruz. Bu kente sahip çıkan herkesten Allah razı olsun diyorum" dedi.

Başkan Kocamaz, Aşık Sefai'ye ve Yusuf Güney'e plaket ve çiçek sunarak tebrik

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarsuslular, Eshab-I Kehf'te Hıdırellez Şenliklerin İlk Gününde Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement