Tasavvufçu İmamlardan "Rockçı İmam"A Destek - Son Dakika
Güncel

Tasavvufçu İmamlardan "Rockçı İmam"A Destek

Tasavvufçu İmamlardan "Rockçı İmam"A Destek

'Rockçı İmam' olarak tanınan Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Pınarbaşı Köyü İmamı Ahmet Muhsin Tüzer'e komşu ilçe imamlarından destek geldi.
Tasavvuf Müziği Eğitimi için bir araya gelen Antalya'nın Demre ilçesinde görevli bir grup din...

03.12.2013 13:01

'Rockçı İmam' olarak tanınan Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Pınarbaşı Köyü İmamı Ahmet Muhsin Tüzer'e komşu ilçe imamlarından destek geldi.

Tasavvuf Müziği Eğitimi için bir araya gelen Antalya'nın Demre ilçesinde görevli bir grup din görevlisi "Kardeşimize saygı duymaktan başka yapacağımız bir şey yok" diyerek arkadaşları Ahmet Muhsin Tüzer'e başarılar diledi.

Demre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen 192 saatlik Türk Sanat Müziği Hicaz Makamı Kursu'na devam eden imam ve hatiplerden oluşan 15 kişi, Tasavvuf Müziğini icra etmenin yanında güzel Kuran okumaktan, ezanın çeşitli makamlarını öğrenmeye kadar mesleklerine yönelik birçok konuda eğitim alıyorlar. Musiki meraklısı imamlar, hocaları tamburi Süleyman Özen ile haftada iki gün bir araya gelirken, bir yandan tasavvufun derinliklerini tartışıyor bir yandan da ilahiler başta olmak üzere dini müzik ve makamlı Kuran ve ezan okuma konusunda bilgilerini tazeliyor, eksiklerini gideriyorlar.

Müziğin içindeki bilinmeyen güzellikleri ortaya çıkartarak din görevlilerinin cemaatle ilişkilerinin daha iyi olmasına katkı sağlamanın da amaçları arasında olduğuna değinen Kurs Öğretmeni Süleyman Özen, "İnsanlara güzel Kuran-ı Kerim ve ezan dinletebilmenin yanında okunan melodilerle insanların kalplerine ve gönüllerine ulaşabilmek de amaçlarımızın arasında" diye konuştu.

SAYGI DUYMAK GEREKİYOR

Kursiyerlerden Kaparlar Cami İmam Hatibi Süleyman Özdemir komşu ilçe Kaş'ta görev yapan ve "Rockçı İmam" olarak da kamuoyunda tanınan Ahmet Muhsin Tüzer ile ilgili olarak, "Gönül isterdi ki her şey halkın istediği yönde olsun. Ama arkadaşımıza da saygı duymak gerekiyor. O müziği tercih etmiş. Bizler de tasavvuf musikisini tercih ettik. Bu yolda biz de halkımıza faydalı birer din görevlisi olma yolunda elimizden geleni yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu. Özdemir, "Diğer kardeşimize de o yolda başarılar diliyoruz. Mesleğimize dinimize söz getirmedikten sonra niye olmasın?" yorumunda bulundu.

BİRLİKTE KASİDE OKUYALIM

"Rockçı İmam" Ahmet Muhsin Tüzer ise zamanla yaptığı şeyin anlaşılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu kardeşlerimizin gerçek anlamda tasavvufun manasına ulaştıklarını görüyorum. Bu destekleri çalışmalarımda beni daha da motive edecek. Onlara sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Konserlerimde bu kardeşlerimle birlikte eser icra etmek, kaside okutarak tasavvufun güzelliklerini izleyicilerimle paylaşmak beni çok mutlu edecektir" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tasavvufçu İmamlardan 'Rockçı İmam'A Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement