Tatlıses'e Saldırı Davası Sanığı: Öldürmek İçin Hareket Etmedik - Son Dakika
Güncel

Tatlıses'e Saldırı Davası Sanığı: Öldürmek İçin Hareket Etmedik

Tatlıses\'e Saldırı Davası Sanığı: Öldürmek İçin Hareket Etmedik

Türkücü İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıya ilişkin Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 8'i tutuklu, 12 sanık hakkında açılan davanın 3.duruşmasında, saldırı olayında aracı sürdüğü iddia edilen Yunus Ayık'ın ek savunması alındı.

18.04.2012 21:47

Türkücü İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıya ilişkin Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 8'i tutuklu, 12 sanık hakkında açılan davanın 3. duruşmasında, saldırı olayında aracı sürdüğü iddia edilen Yunus Ayık'ın ek savunması alındı. Ayık ifadesinde, eylemin korkutma amaçlı yapıldığını öne sürerek, "Eğer öldürmek amacıyla hareket etseydik, biraz daha bekleyip, önünü keserek ateş ederdik. İstemeden de olsa Tatlıses'in yaralanmasına neden oldum" dedi.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Abdullah Uçmak, Ruşen Mahmutoğlu, Nihat Şimşek, Murat Alagöz, Abdulvahap İş, Yunus Ayık, Ersin Altun, Nazife Erdemir katıldı. Tutuksuz sanıklar Coşkun Yıldız, Emin Birdal, Bülent Altun ve Cengiz Güney ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada Tatlıses'e yapılan saldırı olayında tetikçilikle suçlanan tutuklu sanık Ersin Altun savunmasını yaptı.

SALDIRI GÜNÜ BİRAHANEDEYDİM

2005 yılında Abdullah Uçmak ile Kandıra Cezaevinde tanıştığını ifade eden Altun, kendi telefon numarasını Uçmak'a verdiğini söyledi. Tahliye olduktan sonra Uçmak'ın, kendisini arayarak yanına çağırdığını belirten Altun, bunun üzerine İstanbul'daki evine gittiğini ve burada Uçmak'la görüştüklerini anlattı. Söz konusu ziyaretinde, Abdullah Uçmak ve Yunus Ayık ile 2 gün İstanbul'da gezdiklerini ifade eden Altun, Tatlıses'e saldırı yapıldığı gün, Yakacık'ta birahanede arkadaşlarıyla birlikte olduğunu, daha sonra yanına Yunus Ayık'ın geldiğini söyledi.

TATLISES'İ VURSAM ANNEMİN EVİNDE NE İŞİM OLURDU

Abdullah Uçmak'ın gözaltına alındığını televizyondan öğrendiğini ifade eden Altun, "Ben de bir gün sonra da annemin evine sabah saatlerinde gelen polisler tarafından gözaltına alındım. Ben İbrahim Tatlıses'i vursam annemin evinde ne işim olurdu. Emniyette ifade vermek istedim ancak 'Biz alacağımız ifadeleri aldık' diyerek ifademi almadılar. Olay günü Abdullah Uçmak ile 3 kez telefonda konuştuğumuz söyleniyor. Bahsedilen telefon numarası bana ait değil. Ben o gün Abdullah Uçmak ile konuşmadım" dedi. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen sanık Altun, tahliyesini talep etti.

İSTEMEDEN TATLISES'İN YARALANMASINA NEDEN OLDUM

Duruşma, tutuklu sanık Yunus Ayık da söz alarak ek savunma yapmak istediği belirtti ve yazılı ifadesini mahkemeye sundu. Ayık, "Bu işi Abdullah Uçmak'a yardım etmek için yaptım. Kimsenin yaralanacağını da bilmiyordum, çünkü sadece Uçmak'ın parasını alamadığı birisini korkutmak amacıyla kurşun sıkılacağını zannediyordum" dedi. "Eğer öldürmek amacıyla hareket etseydik, biraz daha bekleyip, önünü keserek ateş ederdik. İstemeden de olsa Tatlıses'in yaralanmasına neden oldum" diyen Ayık, olayda Tatlıses'in vurulacağını bilmediğini savundu.

KORKUTMA AMAÇLI YAPILDI İDDİASI

Tutuklu sanıklardan Ersin Altun'un olayda 3 kez tetiğe bastığını iddia eden Ayık, eylemin Tatlıses'i öldürmek amaçlı değil korkutmak amacıyla düzenlendiğini öne sürdü. Abdullah Uçmak ise söz alarak, "Ayık'ın ifadeleri birbiriyle çelişiyor. Hangisi doğru?" diye sordu. Bunun üzerine Ayık, "Buradaki ifadelerim doğrudur. Daha önce poliste, savcılıkta ve hakimlikte verdiğim ifadelerimin sadece bazıları doğrudur. Doğru olmayan ifadelerimi burada değiştirdim" cevabını verdi.

ALTUN TETİĞE ÜÇ KEZ BASTI

Tutuklu sanık Ersin Altun da Ayık'a, "Madem olayda araba kullanıyordun, 3 kez tetiğe bastığımı nereden biliyorsun?" diye sordu. Ayık da "3 kere hızlı hızlı ses duydum. Öyle anladım" dedi. Yunus Ayık'ın ek savunmasının ardından 3'ü polis 14 tanığın ifadesi alınan duruşma yarına ertelendi.

İDDİANAMEDEN

İbrahim Tatlıses'in ağır şekilde yaralandığı 14 Mart 2011 tarihinde Şişli Büyükdere Caddesi Nurol Plaza önündeki silahlı saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince hazırlanan 93 sayfalık iddianamede, Abdullah Uçmak, Ersin Altun, Yunus Ayık, Murat Alagöz, Cengiz Güney, Nazife Erdemir ve Ruşen Mahmutoğlu'nun, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmaya yönelik fiilde bulunmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Uçmak'ın ayrıca, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek", "nitelik bakımından vahim olan silah veya mermiler ile bıçak taşımak ve bulundurmak", "azmettirmek suretiyle kasten nitelikli adam öldürmeye teşebbüs etmek", "var sayılan suç örgütünün korkutucu gücünden yararlanarak silahlı tehdit" suçlarından da 53 ile 98 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tatlıses'e Saldırı Davası Sanığı: Öldürmek İçin Hareket Etmedik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement