Tavşanlı - İhh Gönüllüsü Tavşanlı´Da ´Gazi İlhan´ Sloganlarıyla Karşılandı, Bin Kişiye Konuştu - Son Dakika
Güncel

Tavşanlı - İhh Gönüllüsü Tavşanlı´Da ´Gazi İlhan´ Sloganlarıyla Karşılandı, Bin Kişiye Konuştu

Tavşanlı - İhh Gönüllüsü Tavşanlı´Da ´Gazi İlhan´ Sloganlarıyla Karşılandı, Bin Kişiye Konuştu

İsrail'e Giden Gemide Bulunan ve Bir Süre Tutuklu Kalan İnsani Yardım Vakfı (ihh) Gönüllüsü İlhan Dirgin Kütaya'nın Tavşanlı İlçesinde 'gazi İlhan" Sloganlarıyla Karşılandı.

04.06.2010 21:00

İSRAİL'e giden gemide bulunan ve bir süre tutuklu kalan İnsani Yardım Vakfı (İHH) gönüllüsü İlhan Dirgin Kütaya'nın Tavşanlı ilçesinde 'Gazi İlhan" sloganlarıyla karşılandı.

İHH gönüllüsü İlhan Dirgin'in Tavşanlı ilçesine gelişi nedeniyle belediye hopörlörlerinden 'Gazze fatihi, Tavşanlının gururu İlhan Dirgin geliyor' diye anonslar yapıldı. İlçe girişinde çok sayıda kişi tarafından coşkuyla karşılanan İlhan Dirgin 200 araçlık konvoyla kentte tur attı.

Cumhuriyet Meydanı'na konvoyla birlikte gelen İlhan Dirgin'i burada SP'li Belediye başkanı Mustafa Güler, AK Parti İlçe Başkanı Nejat Tülek, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı olan eşi Havva Dirgin ile çok sayıda kişi karşıladı. AK Parti ilçe Başkanı Nejat Tülek, "Buraya giden gönüllü kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Başta Başbakanımız ve bu yolda gayret gösterenlere teşekkür ederiz" dedi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de "İlhan ağabeyimiz kutsal görev için gitmiştir. Giden yol amacına ulaştı sayılır. Yaşanan olaylar hepimizi üzmüştür" diye konuştu.

Meydanda toplanan yaklaşık bin kişiye hitaben konuşma yapan İlhan Dirgin ise yaşadıkları zulüm ve eziyete rağmen amaçlarına ulaştıklarını söyledi. Dirgin şunları kaydetti:

"Bizler sabah namazına durarken bazı arkadaşları nöbetçi bıraktık. Nöbetçi dediysem ellerinde ne silah var ne de bıçak. Gözetleyici olarak bıraktık. Bizler nasıl olsa 60 mil yaklaşmadık diye namaza durduk. O sırada ben geminin alt katında nöbetçiydim. Bir anda patlamalar oldu. Ses ve sis bombaları atmışlar. Daha sonra işi iyice ilerlettiler. Etraf yaralılarla doldu. Ayrıca ölenler de oldu. Daha sonra ayakları ve kolları yaralı olanlara prangalar vurarak hastaneye götürdüler. Ama sonuçta amacımıza ulaştık ve orada yapılan zulüm sesini duyurduk."

Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyan kalabalık sık sık 'Gazi ilhan' ve 'Kahrolsun İsrail' şeklinde bağırdı. Kalabalık,yapılan konuşmaların ardından dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tavşanlı - İhh Gönüllüsü Tavşanlı´Da ´Gazi İlhan´ Sloganlarıyla Karşılandı, Bin Kişiye Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement