TBMM Başkanı Yılmaz, Vatandaşlara Aşure Dağıttı - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Yılmaz, Vatandaşlara Aşure Dağıttı

TBMM Başkanı Yılmaz, Vatandaşlara Aşure Dağıttı

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Subaşı Hanı esnaflarınca geleneksel olarak düzenlenen aşure dağıtım etkinliğinde vatandaşlara aşure dağıttı.

30.10.2015 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Subaşı Hanı esnaflarınca geleneksel olarak düzenlenen aşure dağıtım etkinliğinde vatandaşlara aşure dağıttı.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Ankara'dan karayolu ile Sivas'a geldi. Yılmaz'ı Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve vatandaşlar karşıladı. Meclis Başkanı Yılmaz, Subaşı Hanı esnaflarınca her yıl geleneksel olarak düzenlenen aşure dağıtım etkinliğine katıldı. Burada konuşan Yılmaz, aşurenin güzel bir birlik beraberlik örneği olduğuna dikkat çekerek, aşurenin içerisinde bulunan yiyeceklerin tek başına bir anlam ifade etmediğini belirtti. Yılmaz, konuşmasında şunları söyledi:

"Aşureyi bir kazan içine koyduğunda bir ateşte beraber kaynadığında farklı bir tat çıkar. İşte millet de böyledir. Bizler de bin yıldır bu coğrafyada ortak acıyla ve ortak sevinçlerle yoğrulduk ve her birimizin üzerinde farklı bir anlayış ortaya çıktı. İşte o Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan Türk milleti bu milleti kendisini oluşturan her bireyden ve topluğun üstünde ve daha kuşatıcı. İnşallah bu birliğimizi ve beraberliğimizi devam ettiririz. Allah ağız tadımızı bozmasın, birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Nice yıllarda huzur içerisinde aşure günlerini yaşamayı, Muharrem ayını anmayı ve anlamayı Allah nasip eylesin."

Konuşmanın ardından aşure kazanının başına geçen Yılmaz, vatandaşlara aşure dağıttı. Etkinlikte yaklaşık 10 bin kişilik aşure dağıtıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Yılmaz, Vatandaşlara Aşure Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement