TBSM'den Birleşik Mücadele Kararı - Son Dakika
Güncel

TBSM'den Birleşik Mücadele Kararı

TBSM\'den Birleşik Mücadele Kararı

Kamu Hastane Birlikleri ve Sağlıkta Kamu Özel Ortaklığı Tasarısı'na karşı Birleşik Mücadele Programı'nın oluşturulmasına karar verildi.

09.01.2013 14:14  Güncelleme: 14:19

Türkiye Büyük Sağlıkçılar Meclisi (TBSM), Kamu Hastane Birlikleri ve Sağlıkta Kamu Özel Ortaklığı Kanun Tasarısı'na karşı Birleşik Mücadele Programı'nın oluşturulmasına karar verdi.

Türk Tabipleri Birliği, Türk Diş Hekimleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Türk Hemşireler Derneği, Devrimci Sağlık İş, Türk Psikologlar Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, Sağlık Hizmetleri Sınıfı Çalışanları Derneği, Türk Ebeler Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının Sözü Sendikası'nın çağrısıyla 5 Ocak 2013 günü Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi Hasan Ali Yücel Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda alınan kararlar açıklandı. Alınan kararlara göre illerde Sağlıkçılar Meclisleri ve Sağlık Hakkı Meclisleri'nin kurulacak, var olanların daha güçlendirilecek, Kamu Hastane Birlikleri ve CEO'ların icraatları yakından takip edilecek, Kamu Hastane Birlikleri'yle birlikte baskı, sürgün, geçici görevlendirme gibi uygulamalara karşı işyeri örgütlenmeleri ve birimlerdeki mücadeleler güçlendirilecek.

Toplantıda ayrıca her iki uygulamanın getirdiği kayıplar ve sağlık alanında yol açacağı tahribat konusunda sağlık çalışanları ile toplumun bilgilendirilmesi için her düzeyde yoğun bir çalışma yürütülmesinin, performansa dayalı döner sermaye uygulamasının kaldırılmasının, ücretlerin tamamının emekliliğe yansıtılmasının, sağlıkta bütün katılım paylarının kaldırılmasının gerekliliği ifade edildi. Bilgilendirme çalışmaları kapsamında hastane bahçelerinde çadırlar kurulması, standlar açılması da alınan kararlar arasında yer aldı. Bölge Sağlıkçılar Meclisleri toplantılarının gerçekleştirilmesi, Kamu Özel Ortaklığı Kanun Tasarısı'nın Meclis Komisyonlarındaki sürecinin takibi ve eğer getirilecek olursa TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceği gün(ler)de ülke çapında bütün kamu hastanelerinde eylem düzenlenmesi, Kamu Hastane Birlikleri'nin kurulmasını düzenleyen 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin iptali için açılan davanın takibi ve Anayasa Mahkemesi'nde görüşüleceği gün(ler)de ülke çapında bütün sağlık kurumlarında eylem düzenlenmesi, 14 Mart Sağlık Haftası kapsamında, Avrupa'daki sağlık çalışanlarının kıta çapında düzenleyeceği eylemlerle de koordine ederek (Sağlıkta Özelleştirmeye Karşı Küresel Direniş), ülke çapında bütün sağlık kurumlarında eylem düzenlenmesi önerileri de dile getirildi.

TBSM katılımcılarının kararı doğrultusunda, Hastane Birlikleri ve Sağlıkta Kamu Özel Ortaklığı Kanun Tasarısı'na karşı Birleşik Mücadele Programı ve takvimi çağrıcı örgütler tarafından oluşturulacak. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel TBSM'den Birleşik Mücadele Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement