Tekirdağ-Eğitimini Bırakan Elif, Hayata Tutunmak İçin Yardım Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ-Eğitimini Bırakan Elif, Hayata Tutunmak İçin Yardım Bekliyor

Eğitimini bırakan Elif, hayata tutunmak için yardım bekliyorBEYNİNDE sıvı toplanmaya başladıktan sonra hidrosefali teşhisi konulan Elif Nur Gedik(11), yürüme, konuşma ve duyma yetilerini kaybettikten sonra hayatta kalma mücadelesi veriyor.

11.02.2018 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitimini bırakan Elif, hayata tutunmak için yardım bekliyor

BEYNİNDE sıvı toplanmaya başladıktan sonra hidrosefali teşhisi konulan Elif Nur Gedik(11), yürüme, konuşma ve duyma yetilerini kaybettikten sonra hayatta kalma mücadelesi veriyor. İnşaat işçisi baba Mustafa Gedik, imkanı olmadığı için kızına gerekli cihazları alamadığını belirterek, Kızımın tedavi masraflarını karşılayacak kişiye gönüllü olarak böbreğimi vermeye hazırım. Yeter ki kızım ölmesin, kurtulsun dedi.

İstanbul'un Silivri ilçesinde yaşayan Mustafa ve Fatma Gedik çiftinin 4 çocuğundan Elif Nur Gedik, yaklaşık 1 yıl önce geçirdiği menenjit sonrasında beyninde aşırı su birikmeye başladı. Türkiye'nin çeşitli illerine giderek inşaatlarda işçi olarak çalışan Mustafa Gedik, kızını memleketi olan Kastamonu'nun Araç ilçesinde 6'ıncı sınıfa gittiği Yeşilyurt Ortaokulu'ndan alarak, tedavisini yaptırmak için çeşitli hastanelere götürdü. İstanbul Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen ve hidrosefali teşhisi konulan Elif Nur Gedik, beynindeki sıvı toplaması nedeniyle kafasında büyüme meydana geldi. Elif Nur Gedik, önce yürüyemedi, ardından konuşma, duyma yetisini kaybetti.

'BÖBREĞİMİ VERMEYE HAZIRIM'

Doktorlar, aileye Elif Nur Gedik'in beynindeki sıvıyı tahliye etmeye yarayan şant adı verilen tüp ve pompadan oluşan cihazlar gerekli olduğunu bildirdi. Maddi imkanı olmadığı için bu cihazları alamadığını anlatan baba Mustafa Gedik, bir ay içinde cihazları alması gerektiğini belirterek, şunları söyledi Kızımın tedavisi oldukça pahalı bir süreç. Elif Nur'a her hafta 860 lira tutarında bir ilaç alınıyor. Ayrıca beynine şant takılması gerekli. Kızımın ameliyatı için Cerrahpaşa'ya sevk edildik. Kızımın ölmesini istemiyorum. Bu cihazın fiyatını araştırdım. Yurt dışından getiriliyormuş. Fiyatı 24 bin lira. Bu rakamın yarısını devlet karşılıyor. Ancak kalan kısmını karşılayacak gücüm yok. Benim Bağkur'a borcum var. Bir yıldır gitmediğim hastane kalmadı. Buradan yetkililere ve yardımseverlere sesleniyorum. Lütfen yardımcı olun. Ayrıca kızımın tedavi masraflarını karşılayacak kişiye gönüllü olarak böbreğimi vermeye hazırım. Yeter ki kızım ölmesin, kurtulsun.

Tekirdağ-Eğitimini Bırakan Elif, Hayata Tutunmak İçin Yardım Bekliyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ-Eğitimini Bırakan Elif, Hayata Tutunmak İçin Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement