Temizlik İşçileri İş Bırakma Eylemi Başlattı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Temizlik İşçileri İş Bırakma Eylemi Başlattı

Temizlik İşçileri İş Bırakma Eylemi Başlattı
15.05.2014 04:31

İşçiler, Soma'daki maden faciasından dolayı eylemlerini sessiz şekilde sürdüreceklerini belirtti.

İşçiler, Soma'daki maden faciasından dolayı eylemlerini sessiz şekilde sürdüreceklerini belirtti.

Haber: Hakan KAYA - Kamera: Ozan URAL/ İstanbul DHA

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesinde, "Acımız büyük, Soma için yas tutma, mücadele et" pankartının etrafında toplanan bir grup taşeron temizlik işçisi, toplu iş sözleşmesindeki haklarının ve sendikal hakların iade edilmesi için dün, 48 saat iş bırakma eylemi başlattı.

"SENDİKAL HAKLARIMIZI İSTİYORUZ"

Grup adına açıklama yapan Erkan Emir, "Eylemimizin asıl amacı, toplu iş sözleşmesi hakkımızı sendikal hakkımızı elde etmektir. Sendikal haklarımız çiğneniyor. Taşeronun zulmüne karşı direnmeye çalışıyoruz. Biz sağlığa hizmet ediyoruz fakat sağlık çalışanı olarak gözükmüyoruz. Sigorta dökümlerinde sağlık işçisi değil, inşaat işçisi, gıda işçisi olarak gözüküyoruz. Toplu iş sözleşmesi hakkımızı ve sendikal hakkımızı elde etmek amacıyla eylemimizi başlattık" dedi.

"SOMA'DAKİ KAZADAN DOLAYI EYLEMİMİZİ SESSİZ YAPACAĞIZ"

Soma'daki maden faciasından dolayı eylemi sessiz şekilde sürdüreceklerini söyleyen Emir, "Soma işçilerinin geçirmiş olduğu kazadan dolayı, taşeron sisteminin getirmiş olduğu katliamdan dolayı eylemimizi sessiz bir şekilde yapıp, aynı şekilde arkadaşlarımızın da yasını tutuyoruz. Eylemimize 2 gün süre boyunca devam edeceğiz. Sendikaların çıkarmış olduğu KESK ve Tabipler Odası'nın desteğiyle, doktor ve hemşire arkadaşlarımız ile beraber biz iş bırakma eylemimizi 48 saate çıkarmış bulunmaktayız. Hiç bir hastayı mağdur etmemek şartıyla eylemimize devam ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Temizlik İşçileri İş Bırakma Eylemi Başlattı - Son Dakika


Advertisement