Terme Belediyesi Kültür Merkezi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Terme Belediyesi Kültür Merkezi Açıldı

Terme Belediyesi Kültür Merkezi Açıldı

Terme Belediyesi Kültür Merkezi'nin açılışında Devlet Klasik Türk Müziği Korosu bir konser verdi.

07.02.2012 15:24

Terme Belediyesi'nin; bir bölümünü kendi öz kaynakları, bir kısmını da Kültür Bakanlığı'nın destekleriyle finanse ederek inşa ettiği Terme Belediyesi Kültür Merkezi'nin açılışında Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun konseri ilgiyle izlendi.

Kültür Bakanlığı'nın da destekleriyle Terme Belediyesi tarafından yapılan Kültür Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

DEMİR'E TEŞEKKÜR

Yaklaşık 875 bin liraya mal olan Kültür Merkezi'nin yapımına Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in de girişimleriyle Kültür Bakanlığı bütçesinden 345 bin lira civarında bir destek alındı.

Programın açılış konuşmasında konuyla ilgili bilgiler veren Terme Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu, "Termelilerin hizmetine sunduğumuz bu merkezin inşa edilmesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen Milletvekilimiz Sayın Cemal Yılmaz Demir'e, yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Danışmanı Sayın Hakan Taşçı'nın şahsında Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve Sayın Bakanımız Ertuğrul Günay'a ve siz değerli Termeli hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu eser hepinizindir, güle güle kullanın" dedi.

TERME'NİN İHTİYACI

Açılışta bir konuşma yapan Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ise, bu tür yatırımların gerçekleştirilmesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı desteklerinin önemine dikkat çekerek "Bu eserin Termelilerin hizmetine sunulmasında katkı sağlayan bakanlık yetkililerine ve Sayın Bakanımıza, diğer yandan bu yatırımla özel olarak ilgilenen ve açılışta birlikte olalım ricamızı da kırmayarak buraya kadar gelen Bakan Danışmanımız Sayın Hakan Taşçı'ya çok teşekkür ediyorum. Bu eser Terme'nin ihtiyacı olan kültürel etkinliklerin gerçekleştirilmesi için bulunmaz bir fırsattır. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

DESTEK AMACINA ULAŞMIŞ

Kültür Bakanlığı Bakan Danışmanı Hakan Taşçı ise Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu tür hizmetlerin ve yatırımların; artırılması, geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi konusunda bir politika izlediğini belirttiği konuşmasında, Milletvekili Demir'in Terme Belediyesi Kültür Merkezi yatırımı ile ilgili kararlı yaklaşımına değindi. Gördüğü manzaradan, yatırıma verdikleri desteğin boşa gitmeyeceğini müşahede etmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Taşçı, "Bu desteğin sizlere ulaşmasına vesile olan Samsun Milletvekilimiz Sayın Cemal Yılmaz Demir'e ve Terme Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Yirmibeşoğlu'na da özel teşekkürlerimi sunuyorum. Terme Belediyesi Kültür Merkezi hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun iki bölüm halinde icra edilen konseri başladı. Şef Arzu Kopuz Çelik yönetimindeki koro; birinci bölümde Tasavvuf Müziğinden örnekler seslendirirken, ikinci bölümde Türk Sanat Müziği eserleri sundu.

Açılışa AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Kültür Bakanlığı Bakan Danışmanı ve Manisa Eski Milletvekili Hakan Taşçı, Terme Kaymakamı Fahri Merel, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, Terme Belediye Başkanı Ahmet Yimmibeşoğlu, AK Parti Samsun İl Başkanı Osman Çetinkaya ve il yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Terme İlçe Başkanı Recep Ertan ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanları, Terme'de faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Terme Belediyesi Kültür Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement