Terör Örgütü Mensubu Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Terör Örgütü Mensubu Davasında Karar

Terör Örgütü Mensubu Davasında Karar

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, PKK terör örgütü adına eylemlerde bulunarak 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırıları gerçekleştirdiği iddiasıyla yargılanan Ercan Şengül'ü, 2 kez ağırl...

31.10.2013 15:29

PKK terör örgütü adına eylemlerde bulunarak 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırıları gerçekleştirdiği iddiasıyla yargılanan Ercan Şengül, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 28 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında sanık Şengül ile avukatı hazır bulundu.

Batman'ın Sason ilçesi Kırmızıtepe bölgesinde, 2008 yılında keşif ve gözetleme çalışması yapan güvenlik güçlerine yönelik yapılan saldırıda 1 askerin şehit olması üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında bazı şüphelilerin telefonlarını takibe alan güvenlik güçleri, PKK'nın Sason bölge sorumlusu olduğu öne sürülen Ercan Şengül'ün tedavi amacıyla bir köye geldiğini tespit etti. Bunun üzerine 2009 yılının şubat ayında yapılan operasyonda güvenlik güçleri, Şengül'ü saklandığı evde yakaladı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Şengül'ün 1997 ve 2009 yılları arasında işlenen 10 eylemden sorumlu olduğu iddiasıyla hakkında örgütün amaçları doğrultusunda "Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmaya" yönelik eylemlerde bulunduğu gerekçesiyle cezalandırılmasını istedi.

Cumhuriyet savcısı hazırladığı mütalaasında, sanığın hazırlanan iddianamede yaptığı 6 eylem hakkında sabit suç bulunmadığını belirterek, 2 güvenlik görevlisinin öldürülmesi ve yaralamalara teşebbüs ettiği gerekçesiyle "Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", "Kamu görevlisini kasten öldürmek", "Kasten öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah taşımak" ile "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından dolayı cezalandırılması yönünde görüşünü bildirdi.

Mahkeme başkanı tarafından son sözleri sorulan sanık, tercümanı aracılığıyla Kürtçe yaptığı savunmada, PKK faaliyetlerinde bulunmasından dolayı pişman olmadığını ve PKK'nın kendi kimliğini yansıttığını iddia etti.

Savunmanın ardından duruşmaya ara verdi.

Mahkeme heyeti aradan sonra sanığın, "Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak" ile "Kamu görevlisini kasten öldürmek" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile "Kamu görevlisini kasten öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah taşımak" suçlarından 28 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Örgütü Mensubu Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement