Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği'nin (TET), Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen UR-GE projeleri kapsamında hayata geçirdiği beyaz eşya yan sanayi üreticilerinden oluşan TURKHAS Takımı 3 yıllık serüvenini başarıyla tamamladı. Beyaz Eşya Yan Sanayiciler Derneği (BEYSAD) işbirliğiyle bu dönemde Brezilya, Almanya ve Meksika'ya ticaret heyetleri düzenleyen takım, önde sektör firmalarıyla önemli bağlantılar kurdu.
Beyaz eşyada Avrupa'nın üretim üssü haline gelen Türkiye, ürünlerini dünyanın pek çok ülkesine sunuyor. Sektörün dünya pazarlarındaki konumunu güçlendirmek ve ihracatını artırmak amacıyla yola çıkan TET, 2012 yılında TURKHAS'ı (Beyaz Eşya Yan Sanayicileri Yurtdışı Pazarlama Takımı) kurdu. Ekonomi Bakanlığı'nın UR-GE (Uluslararası Rekabetçiliğin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ) projeleri kapsamında oluşturulan ilk örneklerden biri olan takımda 21 firma yerini alırken, 3 yıllık süreçte ihtiyaç analizleri, eğitimler, hedef pazar araştırmaları ve ticaret heyetleri gerçekleştirildi.
İlk ticaret heyetini dünyanın en büyük 6'ıncı ekonomisi olan Brezilya'ya gerçekleştiren takım, beyaz eşya ana sanayi sektörünün kalbi olarak değerlendirilen Almanya ve sektörde önemli bir üretici durumuna gelen Meksika'da bu ülkelerin beyaz eşya devleriyle bir araya gelerek ihracat performanslarını artıracak görüşmelere imza attı. Brezilya'da 65, Almanya'da 78 ve Meksika'da 39 ikili görüşme yapıldı.
Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, üç yıllık süreçte beyaz eşya sektör firmalarıyla örnek bir projeye imza attıklarını belirterek şunları söyledi: "Sektör firmalarımız teknoloji, kalite ve fiyat ekseninde avantajlı bir konumda yer alıyor. Hızlı başladığımız ve süratle yol aldığımız TURKHAS ile beyaz eşya sektörünün bu konumunu güçlendirecek önemli adımlar attık. Aynı hedeflerle güçlerini birleştiren ve ortak hareket edebilme yeteneği kazanan firmalarımız ticaret heyetlerinde verimli görüşmeler gerçekleştirdi. Bu süreçte işbirliği içinde olduğumuz Beyaz Eşya Yan Sanayiciler Derneği (BEYSAD) ile de önemli bir güç olduğumuzu gördük. Büyük bir heyecan duyarak çalışmalarını yürüttüğümüz TURKHAS ile elde ettiğimiz kazanımların önümüzdeki yıllarda ihracatımıza pozitif etkisini hep birlikte göreceğiz."
Son Dakika › Güncel › TET Beyaz Eşya Takımı İle Üç Yılda 182 Görüşme Yaptılar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.