Rus hava kuvvetlerinin filosunda fotoğraf çekebilen keşif uçakları da yer alıyor
Rus Izvetsia gazetesine konuşan Rusya Savunma ve Güvenlik Komitesi Birinci Başkan Yardımcısı Klintseviç, " Türkiye; Rusya, Suriye, Irak ve İran'ın oluşturduğu gayriresmi keşif istihbarat havuzuna katıldı" dedi.
Klintseviç, "Türkiye'ye telsiz dinleme, radyo-teknik ve optik-görsel keşif verilerini gönderiyoruz. Onlar da karşılığında bizimle bilgi paylaşıyorlar. Türklerin çok etkili bir istihbarat servisi var ve Suriye içerisinde de oldukça iyi bir istihbarat ağına sahip" diye konuştu.
İngiliz Times gazetesi, anlaşmaya ilişkin yayınladığı haberde, gelişmeyi "Kremlin'in, Erdoğan'ın darbe girişimi sonrası batıya duyduğu öfkeden, çıkar sağlama çabası" olarak yorumladı.
Gazetenin haberine göre, Rusya, Türkiye'ye Fırat Kalkanı operasyonunda kullanılmak üzere keşif bulguları da gönderecek. Paylaşılacak istihbaratın, Irak Şam İslam Devleti ( IŞİD ) ile PYD/ YPG'ye karşı olacağına haberde yer verildi.
Times gazetesinin haberle ilgili konuştuğu analistler, Ankara - Washington hattında 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası yaşanan çatlağa atıf yaptı. Rusya'nın, istihbarat anlaşmasıyla, bu çatlağı fırsata dönüştürme çabasında olduğu yazıldı.
Son Dakika › Güncel › The Times: Türkiye ile Rusya Askeri İstihbarat Paylaşımı Yapacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?