Themis'in Önce Sesi Kısıldı Sonra Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Themis'in Önce Sesi Kısıldı Sonra Kaldırıldı

Themis\'in Önce Sesi Kısıldı Sonra Kaldırıldı

Antalya'daki Adalet Bakanlığı Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'na ait tesisin girişinde bulunan ve rüzgârlı havalarda birbirine çarpıp ses çıkardığı için daha önce terazileri bantlanan Adalet Tanrıçası Themis heykeli, tamamen kaldırıldı.

11.11.2011 11:28

Antalya'daki Adalet Bakanlığı Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'na ait tesisin girişinde bulunan ve rüzgârlı havalarda birbirine çarpıp ses çıkardığı için daha önce terazileri bantlanan Adalet Tanrıçası Themis heykeli, tamamen kaldırıldı.Antalya'daki dinlenme tesislerinin giriş kapısında 2 adet Adalet Tanrıçası Themis heykeli yer alıyordu. Bir elinde kılıç, diğer elinde terazi tutan, "Gözü bağlı" iki Themis heykeli alçıdan, eşitlik ve objektifliğin simgesi teraziler ise zincir ile sac kullanılarak yapılmıştı. Deniz kıyısındaki tesiste bulunan bu iki heykelin terazileri, rüzgârlı havalarda 'birbirine çarpıyor' ve 'ses çıkarıyor' gerekçesiyle görevliler tarafından şeffaf bir bantla vücutlara yapıştırıldı. 'Adaletin sesi kesildi' olarak bu olayın gündeme gelmesinin ardından terazileri elleri ve kollarına bağlayan bantlar sökülüp bu kez Japon yapıştırıcısı ile bantlandı. Yapıştırıcının da bir süre sonra etkisini yitirmesi ile yeniden rüzgârda birbirine çarparak ses yapmaya devam eden terazileri nedeniyle bu kez iki Themis heykeli, tesislerin giriş kapısında yapılan yeni düzenleme de fırsat bilinerek tamamen kaldırıldı.

Yunan mitolojisinde Uranüs ve Gaia'nın kızı olan adalet ve düzen tanrıçası Themis'in elindeki terazi eşitlik ve objektifliği, kılıç yaptırım gücünü, gözünün bağlı olması da kişilerin kim olduğunu önemsemeden, vicdani olarak karar verilmesini temsil ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Themis'in Önce Sesi Kısıldı Sonra Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement