THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu Airbus A350 Xwb'yi Gezdi - Son Dakika
Güncel

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu Airbus A350 Xwb'yi Gezdi

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu Airbus A350 Xwb\'yi Gezdi

Türk Hava Yolları ihtiyaç duyduğu geniş gövdeli uçak siparişini vermeden önce İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dev uçaklar tanıtıldı.

26.09.2014 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Yolları ihtiyaç duyduğu geniş gövdeli uçak siparişini vermeden önce İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dev uçaklar tanıtıldı. Bugün de İstanbul Air Show 2014 fuarında Avrupalı uçak üreticisi Airbus yeni nesil yolcu uçağı A 350 XWB'yi sergiledi. Uçağın ziyaretçilerinden birisi de Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu oldu. Airbus A 350 XWB model uçağın içinde Airbus yetkililerinden bilgi alan Topçu, uçağın eğlence sistemini ve koltuklarını inceledi. Airbus A350 uçağının koltuğuna oturarak gazetecilere poz veren Topçu,şöyle konuştu, 'Airbus A350 uçağı bugün fuarımızı ziyaret ediyor. Gerçekten Airbus yetkililerine teşekkür ediyoruz. Böyle bir uçağı henüz sivil havacılığın hizmetine vermeden İstanbul'a Airshow'a gönderdikleri için çok teşekkür ederiz. Tabi Türk Hava Yolları yeni jenerasyon uçaklar arasında yer alan 350 uçaklarına da ilgi duymakta. Önümüzde ki birkaç ay içinde Türk Hava Yolları yeni jenerasyon uçaklarının dağılımı konusunda çalışmalarını yürütmektedir. Bu uçaklar aynı zamanda Boeing'in çıkardığı yeni jenerasyon uçaklar var. Onlarla beraber bir değerlendirmesini yapıp kararını vereceğiz. 2017'den 2023'e kadar olan ihtiyaçlarımızı karşılamak üzere bu yeni jenerasyon uçaklar Türk Hava Yollarının ilgisi içindedir. İnşallah yönetim kurulumuz gelecek aylarda net bir karar verecektir. Gerçekten teknolojinin son uygulamaların olduğu bu uçaklar Türk Hava Yollarına girdiği zaman gerçekten Türk Hava Yollarına büyük katkı yapacağını düşünmekteyiz. Tabii bu bir süreç işi. Önümüzdeki aylarda bu kararı vereceğiz. Ben tekrar Airbus yetkililerine teşekkür ediyoruz. Böyle bir uçağı henüz sivil havacılığın hizmetine sunmadan İstanbul'a Airshow'a getirdikleri için" dedi.

Topçu, İstanbul Air Show 2014 fuarında katılımcı şirketleri gezerken Kokpit programı ve kokpit.aero'nun standını da ziyaret etti.Topçu burada DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci'nin de konuğu oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu Airbus A350 Xwb'yi Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement