Tika'dan Afganistan'da Nitelikli İş Gücüne Destek - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Afganistan'da Nitelikli İş Gücüne Destek

Tika\'dan Afganistan\'da Nitelikli İş Gücüne Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan’nın kuzeyindeki illerden biri olan Mezar-ı Şerif’te 6 ay önce başlatılan, kadınlara yönelik meslek edindirme kurslarından, halı dokuma, bayan kuaförlüğü, nakış, dikiş ve Türkçe kurslarını başarıyla bitiren 300 den...

08.05.2017 16:17

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan'nın kuzeyindeki illerden biri olan Mezar-ı Şerif'te 6 ay önce başlatılan, kadınlara yönelik meslek edindirme kurslarından, halı dokuma, bayan kuaförlüğü, nakış, dikiş ve Türkçe kurslarını başarıyla bitiren 300 den fazla öğrenci, sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda gerçekleştirdiği projelerle çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Afganistan genelinde özellikle kadın istihdamına yönelik önemli projelere imza atan TİKA tarafından Mezar-ı Şerif'te 6 ay önce başlatılan, kadınlara yönelik meslek edindirme kurslarından, halı dokuma, bayan kuaförlüğü, nakış, dikiş ve Türkçe kurslarını başarıyla bitiren 300 den fazla öğrenci, sertifikalarını düzenlenen bir törenle aldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan, Belh Vilayeti Yetimhane Müdürü Ruh Efza Ekberi, kadınlara yönelik meslek edindirme kursları ile ilgili bilgi vererek, 300'den fazla kadının bu projeden yararlandığını söyledi. Ekberi, söz konusu projenin devam etmesini isteyerek, TİKA'ya kadınların meslek sahibi olmasında destekte bulunmasından dolayı teşekkürlerini iletti.

Mezar-ı Şerif TİKA Program Koordinatörü Zeki Bulduk ise yaptığı konuşmada, Türk halkının her zaman her durumda Afgan halkının yanında olduğunu söyleyerek bir toplumun kalkınması, gelişmesi ve ilerlemesinde kadınların büyük payı olduğunu, TİKA olarak Afgan kadınlarının gelişmesi, meslek sahibi olması ve kendi ayakları üzerine durması için diğer alanlarda olduğu gibi meslek edindirme ve kapasite geliştirme alanlarda da faaliyetlerin devam edeceğini vurguladı.

Hac ve Evkaf Müdürü Mevlevi Mahmud Danişcu, Afganistan'a karşılıksız yardımda bulunan tek ülkenin kardeş Türkiye olduğunu ve kadınlara yönelik böyle projelerin devam etmesini dilediğini belirtti. Ayrıca Danişcu alimler ve din adamlarının temsilcisi olarak, Türkiye ve TİKA'ya teşekkürde bulundu. Program öğrencilere sertifika dağıtımıyla sona erdi.

Düzenlenen programa Mezar-ı Şerif TİKA Program Koordinatörü Zeki Bulduk, Belh Vilayeti İl Şura Başkanı Şucaaddin Şuca, Sosyal İşleri Müdürü Metiullah Metin, Hac ve Evkaf Müdürü Mevlevi Mahmud Danişcu, Kadın İşleri Müdürü Şehla Hadıd, öğretmenler, veliler ve kursiyerler katıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika'dan Afganistan'da Nitelikli İş Gücüne Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement