Tim Başkanı Mehmet Büyükekşi: "İhracatımız Yüzde 30 Düştü" - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tim Başkanı Mehmet Büyükekşi: "İhracatımız Yüzde 30 Düştü"

17.07.2014 18:42

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Irak ile yaşanan nakliye sorunu nedeniyle taşımayı Kerkük üzerinden yaptıklarını belirterek, “İhracatımızda yüzde 30 civarında bir düşüş söz konusu” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Irak ile yaşanan nakliye sorunu nedeniyle taşımayı Kerkük üzerinden yaptıklarını belirterek, "İhracatımızda yüzde 30 civarında bir düşüş söz konusu" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu üyeleri ile Tarabya Köşkü'nde bir araya geldi. Saat 16.00'da başlayan görüşme, basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Mehmet Büyükekşi, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Abdullah Gül ile önümüzdeki dönem hedeflerini paylaştıklarını belirten Büyükekşi, "Yönetim kurulumuzun tamamı katıldı. Yönetim kurulu üyelerimizi tanıttık. Çalışmalarından dolayı kendine teşekkür ettik. Önümüzdeki dönemdeki hedeflerimizi paylaştık. Güzel bir görüşme oldu. Yeni dönemde inşallah yeni cumhurbaşkanımıza hayırlı olsuna geliriz" dedi.

Basın mensuplarının Merkez Bankası'nın faiz indirme kararını nasıl değerlendirdiklerini sorması üzerine Büyükekşi, memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Merkez Bankası 5 puan birden faiz artırmıştı. Faiz düşümü çok hızlı olmuyor. Özellikle Türkiye'de yatırım ortamına davet açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Kurun belli bir yerde kalması açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonraki aylarda daha hızlı faiz düşüşünü görürüz diye düşünüyoruz. Bugün için bu rakam çok yüksek bir rakam değil ama bundan sonraki aylarda daha yüksek olmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"İHRACATIMIZDA YÜZDE 30 CİVARINDA BİR DÜŞÜŞ SÖZ KONUSU"

Irak ile ilgili nakliye konusunda yaşanan sorunların sorulması üzerine Büyükekşi, "Irak ile ilgili özellikle taşımada sıkıntılar devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bu çözülebilirse ihracatımız devam ediyor ama düşüş var. İhracatımızda yüzde 30 civarında bir düşüş söz konusu. Kerkük üzerinden geçiş yapılarak nakliyat sağlanıyor. Bu geçiş konusunda sıkıntılar aşılabilirse ihracatımız en kısa zamanda daha az zarar görerek yoluna devam edecek diye düşünüyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tim Başkanı Mehmet Büyükekşi: 'İhracatımız Yüzde 30 Düştü' - Son Dakika


Advertisement