TOBB Başkanı'ndan vergi denetimi açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

TOBB Başkanı'ndan vergi denetimi açıklaması

06.05.2025 15:34

Hisarcıklıoğlu, vergi denetimine karşı olmadıklarını ancak polisiye önlemlerle vergi artışı sağlanamayacağını belirtti.

(ANKARA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Vergi denetimine karşı değiliz. Kayıtdışı ekonomiyle mücadeleyi destekliyoruz. Her işletmenin, her fabrikanın kapısına vergi memuru koyarak, polisiye tedbirler alarak, vergi gelirleri arttırılamaz. Hakkaniyet de sağlanamaz" ifadesini kullandı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kayıt dışı üretim ve satışla mücadele için "Bütün OSB'lerin girşi çıkışlarına, bütün hallerin giriş çıkışlarına vergi memuru koyacağız. Büyükşehirlerin giriş ve çıkışlarına kalıcı maliyeciler koyacağız" açıklamasına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Vergi denetimine karşı değiliz. Kayıtdışı ekonomiyle mücadeleyi destekliyoruz. Vergi sistemi adil ve şeffaf olmalı. Girişimcinin çalışma şevkini kırmamalı. Her işletmenin, her fabrikanın kapısına vergi memuru koyarak, polisiye tedbirler alarak, vergi gelirleri arttırılamaz. Hakkaniyet de sağlanamaz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel TOBB Başkanı'ndan vergi denetimi açıklaması - Son Dakika


Advertisement