TOKİ, Şehit Ailesine Hibe Edilen Evin Parasını İstedi - Son Dakika
Güncel

TOKİ, Şehit Ailesine Hibe Edilen Evin Parasını İstedi

TOKİ, 1996 yılında şehit edilen Bilal Batırır'ın ailesine hibe edilen evin parasını istedi. Konuyu Meclis'e taşıyan CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "65 metrekarelik ev için 50 bin TL isteniyor." dedi.

31.12.2018 09:28  Güncelleme: 09:45

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 1996 yılında Mardin'de şehit edilen çavuş Bilal Batırır'ın ailesine hibe edilen ev için 50 bin TL istedi. TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Komisyonu'nda (KİT) TOKİ'nin hesapları ele alınırken konuyu gündeme getiren CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "65 metrekarelik ev için 50 bin TL isteniyor." dedi.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre değil kredi bizim o evi aileye bedelsiz vermemiz lazım" dedi ve şehit Batırır'ın ailesinin durumunu anlatarak şunları söyledi:

"50 BİN LİRA İSTEDİLER"

"Şehidin eşi Hatice Batırır'a, kocasının ölümü sonrası 65 metrekarelik bir TOKİ evi hibe ediliyor. Yıllar sonra Bursa'daki TOKİ evinin parası aileden isteniyor. 65 metrekarelik ev için 50 bin TL isteniyor. Hatice Batırır bu paraya TOKİ'nin ihtiyacı olmadığını, ama kendisinin ihtiyacı olduğunu söylüyor. 'Bu parayı bizden almasınlar, içimizi de daha fazla yaralamasınlar' diyor. Babası şehit olduğunda 4 aylık olan oğlu Hasan da 'TOKİ bu parayı istiyorsa, o zaman babamı da geri versinler' diyor."

TOKİ, Şehit Ailesine Hibe Edilen Evin Parasını İstedi
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz

TOKİ BAŞKANI'NDAN CEVAP

TOKİ Başkan Yardımcısı Sami Er ise ev konusunun göçmen konutlarıyla ilgili olduğunu belirtmekle yetindi.

1996 YILINDA ŞEHİT EDİLDİ

Çavuş Bilal Batırır, 1996'da Mardin'de şehit olmuş, kalorifer kazanına atılarak yakıldığı öne sürülmüş ve cansız bedenine ulaşılamamıştı.

TOKİ, Şehit Ailesine Hibe Edilen Evin Parasını İstedi
TOKİ, Şehit Ailesine Hibe Edilen Evin Parasını İstedi

Son Dakika Güncel TOKİ, Şehit Ailesine Hibe Edilen Evin Parasını İstedi - Son Dakika


Advertisement