Tonga Krallığı Başbakanı, Çin'in güvenlik desteğine açık olduklarını bildirdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tonga Krallığı Başbakanı, Çin'in güvenlik desteğine açık olduklarını bildirdi

04.04.2024 13:49  Güncelleme: 13:52

Tonga Krallığı Başbakanı Siaosi Sovaleni, 53. Pasifik Adaları Forumu'nda Çin'in güvenlik desteğine açık olduklarını belirtti. Başbakan, forumun güvenliğini sağlamak için Çin'den gelen yardım teklifini kabul etmekte bir sakınca olmadığını ifade etti.

Pasifik Okyanusu'nda bulunan ada ülkesi Tonga Krallığı Başbakanı Siaosi Sovaleni, 53. Pasifik Adaları Forumu'nda güvenliği sağlamak için Çin'in desteğine açık olduklarını bildirdi.

Sovaleni, başkent Nuku'alofa'da yaptığı basın açıklamasında, 18 ülkenin katılımıyla ağustosta düzenlenecek Pasifik Adaları Forumu'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan, forumun güvenliğini sağlamak için Çin'den gelen yardım teklifini kabul etmekte bir sakınca olmadığını, gerekli görüldüğü takdirde bu teklifi onaylayacaklarını belirtti.

"Pasifik Adaları Forumu" üyeleri, şubatta Fiji'nin başkenti Suva'da bir araya gelmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tonga Krallığı Başbakanı, Çin'in güvenlik desteğine açık olduklarını bildirdi - Son Dakika


Advertisement