Topbaş: Yaz Ayında Yol Bakım Çalışmaları Bizim de Hoşumuza Gitmiyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Topbaş: Yaz Ayında Yol Bakım Çalışmaları Bizim de Hoşumuza Gitmiyor

Topbaş: Yaz Ayında Yol Bakım Çalışmaları Bizim de Hoşumuza Gitmiyor
17.06.2012 12:14

Fatih Sultan Mehmet ve Haliç Köprüsü'nde yapılacak bakım çalışmalarıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Yaz ayında bu tür yol bakım çalışmaları bizim de hoşumuza gitmiyor."

Fatih Sultan Mehmet ve Haliç Köprüsü'nde yapılacak bakım çalışmalarıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Yaz ayında bu tür yol bakım çalışmaları bizim de hoşumuza gitmiyor. Karayolları bunu bize ısrarla talep etti. Biz gerekli tedbirleri aldık, inşallah İstanbulluların duyarlılığı ile bu sorunu da çözeceğiz" diye konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Rio+20 Belediye Başkanları Zirvesi" ve Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Konferansı'na katılmak üzere Brezilya'ya gitti. Türk Hava Yolları'na (THY) ait bir uçakla Brezilya'nın başkenti Sao Paulo'ya giden ve oradan konferans için Rio de Janerio'ya hareket edecek olan Topbaş, yolculuk öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK

18 Haziran'da onarımına başlanılacak olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Haliç Köprüsü ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Topbaş, "Bu tür süreçler de maalesef kent trafiğini olumsuz etkilemekte. Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli tedbirleri aldık. Burada sürücülerimize önemli sorumluluk düşüyor. Trafik de mümkün mertebe belirlenen saatleri dikkate alarak ve toplu taşıma araçlarını kullanarak bu sorunun üstesinden geleceğiz" dedi.

İSTANBUL CİDDİ ŞEKİLDE ETKİLENECEK

Dikkat edilmediği takdirde trafikte sıkıntı yaşanacağının altını çizen Topbaş, "Okulların tatil olmasına rağmen yaz turizmin en hareketli olduğu dönemde bu çalışma başlayacak, yapacak bir şey yok. Günde 2 milyon aracın da hareket ettiğini düşünürsek, İstanbul bundan ciddi şekilde etkilenecek. Ama bu kaçınılmaz, çünkü Kara Yolları bunu bize ısrarla talep etti. ve bu çalışma başlatılıyor" dedi.

RİO+20'YE KATILACAK

Katılacağı Rio+20 Belediye Başkanları zirvesi ile ilgili olarak da Topbaş, şunları söyledi:

"1992'de Rio'da yapılan Uluslararası Liderler Toplantısı'nda 20 yıl sonrası için bir randevu verildi. Şu anda Rio+20 Konferansı, diye bahsedilen sürdürülebilir kalkınma ile ilgili 20 yılda dünyanın hangi noktaya geldiği ve bu konuda başarılı ülkelerin deneyimlerini paylaşmak üzere ve yol haritasını yeniden düzenleyecek bir çalışma yapılıyor. Benim de başında bulunduğu UCLG Dünya Teşkilatı Başkanı olarak da bizim yerel yönetimler olarak bir toplantımız var. Biz de belediye başkanları olarak konferans ve toplantılarımız olacak. Bazı panellerde panelist olarak konuşmalarım olacak."

(FOTOGRAFLI) - İstanbul/ Bakırköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Topbaş: Yaz Ayında Yol Bakım Çalışmaları Bizim de Hoşumuza Gitmiyor - Son Dakika


Advertisement