Trabzon Tapulu Arazileri Orman Denilerek Alınan Vatandaşlar Tepkili - Son Dakika
Güncel

Trabzon Tapulu Arazileri Orman Denilerek Alınan Vatandaşlar Tepkili

Tapulu arazileri orman denilerek alınan vatandaşlar tepkiliTRABZON'un Of ilçesinde arazileri orman vasfına alınarak Hazine adına kaydedilen ve tapuları iptal edilen vatandaşlar duruma tepki gösteriyor.

30.03.2018 10:38

Tapulu arazileri orman denilerek alınan vatandaşlar tepkili

TRABZON'un Of ilçesinde arazileri orman vasfına alınarak Hazine adına kaydedilen ve tapuları iptal edilen vatandaşlar duruma tepki gösteriyor. Ormanı gözü gibi koruduğunu anlatan 85 yaşındaki Saniye Yazıcı Arazilerimizde fidanlar vardı. Onları gözümüz gibi koruduk ve kesmedik. Şimdi o ağaçlar büyüdü, orman denilerek arazimiz elimizden alındı dedi.

Trabzon'un Of ilçesinde başlatılan kadastro çalışmaları kapsamında orman sınırına yakın yerleşim yerlerindeki tarım arazileri orman vasfına alınarak Hazine adına kaydedildi.Bu çalışma ile ilçenin Bölümlü Köyü'nde bazı vatandaşların Hazine arazisi olarak kaydedilen arazilerinin tapuları iptal edildi. Tarım arazilerinde çay yetiştiren vatandaşlar, bu durum karşısında çay cüzdan ruhsatları da iptal edildi, Çaykur'a ürün veremez hale geldi. Yıllardır kullandıkları arazileri ellerinden alınan vatandaşlar arazilerinde büyüyen ağaçları kesmeye kıyamadıkları için bugün orman denilerek arazilerinin ellerinden alınmasına tepki gösteriyor.

'AĞAÇLARI ACIDIK KESMEDİK, TAPUMUZ GİTTİ'

Ormanı gözü gibi koruduğunu anlatan 85 yaşındaki Saniye Yazıcı arazilerinin ellerinden alınmasına üzüldüğünü belirtti. Yazıcı, Arazilerimizde fidanlar vardı. Onları gözümüz gibi koruduk ve kesmedik. Hem onları koruduk hem de tarlamızdan çay hasadı yaptık. Şimdi o ağaçlar büyüdü, orman denilerek arazimiz elimizden alındı. Tapumuz gitti. O araziler eskiden beri bizimdi ama tapumuzu aldılar dedi.

91 yaşındaki Ahmet Faik Yazıcı da Yıllar önce kazma ile kazarak yaptığım tapulu arazimdeki çaylığı gelip elimden aldılar. Ben bu durumdan bir şey anlayamadım diyerek yapıla yanlıştan dönülmesi çağrısında bulundu.

'BİZİM DEVLETİN YERİNDE GÖZÜMÜZ YOK AMA...'

Bölümlü Köyü Muhtarı Hikmet Yazıcı ise kadastro çalışmalarında çarpık bir çalışma yapıldığını öne sürdü, vatandaşların çay arazilerinin orman vasfı kazandırılarak ellerinden alındığını söyledi. Yazıcı, şunları dedi 200 yıl öncesinden bugüne kadar araziler akrabalar arasında bölündü. Bu süreçte bir kısmımız tapusunu alabilirken bir kısım ise tapularını alamadı. Bu durum tapu alamayan aileler için sorunlara yol açtı. Yeniden arazi bölünmelerine sebep oldu. Tapularını alan insanlar yerlerini vermek istemiyor. Yerleri ormana gidenlerde 'tapusu olan arazilerde bizimde hakkımız var' diyor. Aile içerisinde problemler yaşanmaya başladı. Bu süreç çok sıkıntı yaratıyor. Mağduriyet tapulu yerlerimizin yanlış kadastro çalışması ile beraber ormana gitmesidir. Devletin yerinde hiç birimizin gözü yoktur. Bizim dedelerimizden kalan tapulu arazilerimiz yanlış çalışma ile ellerimizden alındı. Tek sıkıntımız budur

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise yasalara uygun çalışma yapılarak orman vasfı taşıyan arazilerin tescil edildiğini belirtti, kararlara itiraz edenlerin yargı yolunu başvurmasını istedi.

Trabzon Tapulu Arazileri Orman Denilerek Alınan Vatandaşlar Tepkili
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzon Tapulu Arazileri Orman Denilerek Alınan Vatandaşlar Tepkili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement