Trabzonspor Teknik Direktörü Yanal: "Yarına Umutla Bakıyorum" - Son Dakika
Güncel

Trabzonspor Teknik Direktörü Yanal: "Yarına Umutla Bakıyorum"

Trabzonspor Teknik Direktörü Yanal: "Yarına Umutla Bakıyorum"

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Ersun Yanal, yarına umutla baktığını belirtti, "Umutlar bir noktaya eriştiğinde karşılıksız kalmasını istemiyorum.

05.08.2016 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Ersun Yanal, yarına umutla baktığını belirtti, "Umutlar bir noktaya eriştiğinde karşılıksız kalmasını istemiyorum. Yarına umutla bakıyorum ve iyi olacağını düşünüyorum" dedi.

Teknik direktör Ersun Yanal, Gyirmot ile oynanan hazırlık maçının ardından yaptığı değerlendirmede, gelecek adına umutlu olduğunu söyledi. Oyuncuların çalışmalardaki ve hazırlık maçlarındaki performanslarından memnun olduğunu ifade eden Yanal, "Performanstan çok oyuncuların bir araya gelip kazanma arzusunda bulunmaları,  antrenmanlar sonrası belli yorgunlukların oluşması ancak buna rağmen yorgunluğa karşı konulan tepki önemli. Oyuncuların birbirleriyle iletişimi, oynanmak istenen oyunun zaman zaman da olsa görülmesi bizim için işin sevindirici yanı. Az bir süre kaldı. Yeni bir takım kuruyoruz. Genç bir kadromuz var. Katılımlar devam ediyor. İbanez ile Bero da bugün kampa katılacak. 9 Ağustos'ta Paok ile bir maçımız olacak ve daha sonra İstanbul'da Bursaspor ile son hazırlık maçı oynayacağız. Sonrasında lige hazır duruma geleceğiz. Takıma son şekli vereceğiz ve yeni takımın performansına odaklanacağız" dedi.

"UYUMLU BİR KAMP DÖNEMİ GEÇİRİYORUZ"

Mümkün olduğunca genç ve geleceğe dönük oyuncuları transfer etmeye özen gösterdiklerini belirten Yanal, "Castillo ve Onazi de aramıza katıldı. Birçok insanın ismini tanımadan sahaya çıkmak kolay değil. Biri kıta değiştirdi, diğeri ayağının tozuyla geldi. Kaliteleri belli. Ben beğeniyorum ve daha iyi olacağını düşünüyorum. Özellikle takımın içinde oyuncuların tutumu, disiplini, ortaya koydukları yaklaşımdan oldukça memnunum. Çok uyumlu bir kamp dönemi geçirildik. Herkesin dostluğu, arkadaşlığı, iletişimi iyi. Son iki hazırlık maçımız, zorluk derecesi yüksek, kendimizi daha iyi anlayabileceğimiz, eksiklerimizi göreceğimiz maçlar olacak. Bursa da ligimizin iddialı ve güçlü bir takımı. Oyuncularımızın geç katılımıyla bu koşularda en iyisini yapmaya çalıştık" dedi.

"UMUTLARIN KARŞILIKSIZ KALMASINI İSTEMİYORUM"

Transfer çalışanlarının devam ettiğini dile getiren Teknik Direktör Ersun Yanal şunları söyledi:

" Trabzonspor'un bugünkü en önemli konumu transferde gerçekçi oyuncularla çalışmak. Ağustos'un sonuna kadar bu devam eder. Transferde belli bir sonuç almak için oyuncu olmayacak. Transferde mutlaka hatalar, uyumsuzluklar olur ama biz bunu en az yapmaya çalıştık. Umarım bundan sonra gelecek oyuncular uyum sağlar. Aramıza katılacak oyuncular da çok genç. Ben umutla bakıyorum. Umutlar bir noktaya eriştiğinde karşılıksız kalmasını istemiyorum. Bu nedenle sabrın ve toleransın biraz daha fazla olacağı, herkesin anlayışla yaklaşacağı bir sezon yaşayacağız. Çok ciddi bir emek harcandı. Zaman zaman eleştirilerde oldu. Bir başkanın transfere gitmesini bende tasvip etmem ama referansların oluşmadığı yerde bunu yapmak durumunda kalıyorsunuz. Bu yüzden karşılığı olacak transferlerin oluşması bizi bu günlere getirdi. Yarına umutla bakıyorum ve iyi olacağını düşünüyorum."

"İSKELETİ OLUŞTURMAMIZ GEREK"

Kamp sonrası takımdan ayrılacak oyuncular olacağını da söyleyen Yanal, "25 kişilik kadro yapacağız. Kamp sonrası aramızdan ayrılacak oyuncular olacak. Kadro sayısı belki 24 olabilir. Trabzonspor'un kadrosundaki futbolcuların hepsi birbiriyle eş değer olmalı. En az 18'i birbiriyle yarışabilmeli. Diğer tamamlayıcı oyuncular genç ve gelecek vadeden tarzda olmalı. Zaten böyle bir kadroyu oluşturmak üzereyiz. Rekabet bizi yukarıya çekecek. Önümüzde iki hedef var. Biri Türkiye Kupası, diğeri ise Süper Lig. Bu iki ligde mücadele edeceğiz ve bunun için yaklaşık 16 oyuncuya ihtiyacımız var. Önemli olan önümüzdeki sezonun da iskeletini oluşturabilmek. Artık uzun süre bu iskeleti kullanmamız gerekiyor. Çünkü bütçe açıkları, ekonomik sorunlar hep transferlerin sonuçları. Bunların olmaması gerek. İnce eleyip sık dokumak gerekiyor. Buna da çok yaklaştık. Rekabetin de takıma olumlu yansıyacağını düşünüyorum" diyerek açıklamalarını noktaladı.

AKPRO İDDİASI

Bu arada, Trabzonspor'un, Fransa 1'inci Lig ekiplerinden Toulouse forması giyen orta saha oyuncusu Jean-Daniel Akpa Akpro ile yakından ilgilendiği ve oyuncuyu kadrosuna katmak için girişimlerini hızlandırdığı iddia edildi. Yeni sezonda alternatifli bir kadro kurmak isteyen bordo mavililerin, orta sahanın yanı sıra sağ kanat ve sap bekte de görev yapabilen 23 yaşındaki oyuncu için teklif yapma hazırlığında olduğu öğrenildi.

YANAL DAHA ÇOK MAÇ İSTEDİ

Trabzonspor'da Teknik Direktör Ersun Yanal'ın, yeni sezon hazırlıkları kapsamında kalan süreyi en iyi şekilde değerlendirmek istediği ve daha çok hazırlık maçı yapmak için yönetimden talepte bulunduğu öğrenildi. Özellikle de yeni transferlerin takıma geç katılması ve henüz tam kadro olunamaması nedeniyle tecrübeli teknik adamın takımdaki tüm oyuncuları görebilme ve deneyebilmesi için yönetimden hazırlık maçı talebinde bulunduğu ve bu nedenle de programda değişikliğe gidildiği belirtildi.

- Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzonspor Teknik Direktörü Yanal: 'Yarına Umutla Bakıyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement