Trafo Kaldırılamayınca Çevresı Tel Örgü ile Çevrildi - Son Dakika
Güncel

Trafo Kaldırılamayınca Çevresı Tel Örgü ile Çevrildi

Trafo Kaldırılamayınca Çevresı Tel Örgü ile Çevrildi

Rize'nin Derepazarı İlçesi'nde, bir Lisesi'nin bahçesinde bulunan ve ilçenin elektriğini sağlayan trafo kaldırılmayınca çevresi tel örgü ile çevrildi.

17.09.2012 12:47  Güncelleme: 13:09

Rize'nin Derepazarı İlçesi'nde Adem Özdemir Anadolu Lisesi'nin bahçesinde bulunan ve ilçenin elektriğini sağlayan yüksek gerilim trafosu, elektrik dağıtım firması ile yapılan yazışmalara rağmen kaldırılamadı. Tehlikeli soruna çözüm olarak trafonun çevresi tel örgü ile çevrildi, girişine de kilit takıldı. Öğrenci ve veliler duruma tepki gösterdi.

İşadamı Adem Özdemir adına çocukları tarafından Eriklimanı Mahallesi'nde yaptırılan 12 derslikli Anadolu Lisesi'nin inşaatı tamamlandı. 215 öğrenci ile yeni eğitim dönemine başlayan lisenin bahçesinde ilçenin elektriğini sağlayan yüksek gerilim trafosu bulunuyor. Derepazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin trafonun kaldırılması için Aksa Çoruh Elektrik A.Ş. ile yaptığı yazışmalardan bugüne kadar bir sonuç alınamadı. Öğrenimin başladığı okulda trafo kaldırılmayınca ilginç bir çözüm yolu bulundu, trafonun çevresi tel örgülerle kaplandı, girişine kilit takıldı. Bu sabah geldikleri okulun bahçesinde trafo ile karşılaşan öğrenci ve veliler duruma tepki gösterdi.

"BUNUN YAĞMURU, FIRTINASI, TEL KOPMASI VAR"

Okul Aile Birliği Başkanı Recep Ülgen, tüm girişimlere rağmen trafonun okul bahçesinden kaldırılmadığını belirterek, "İlgililer trafonun buradan kaldırılması için duyarlı davranmadı. Öğrencilerimiz tehdit altında. Bir an önce bu trafonun kaldırılması gerekiyor" diye konuştu. Velilerden Mustafa Çavuşoğlu, "Okulun bahçesinde yüksek gerilim trafosu bulunması son derece yanlıştır. Derhal kaldırılması lazım. Ben çocuğumu buraya nasıl bırakayım? Şu direkten yukarı tırmandığını düşün. Büyük tehlike oluşturuyor" derken veli Mehmet İbrahimoğlu da, "Bunun yağmuru, fırtınası, tel kopması var. Öğrencilerimiz büyük tehlike altında" diyerek tepkisini dile getirdi. Öğrenciler de trafodan dolayı tedirginlik duyduklarını söyledi.

Rize Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım ise, konuyu hassasiyetle takip ettiklerini belirterek ilgili kurumların bilgilendirildiğini ve trafonun kısa bir süre sonra kaldırılmasını beklediklerini dile getirdi. - Rize/ Derepazarı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trafo Kaldırılamayınca Çevresı Tel Örgü ile Çevrildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement