Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın Öldürülmesi Davası - Son Dakika
Güncel

Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın Öldürülmesi Davası

Tuğgeneral Bahtiyar Aydın\'ın Öldürülmesi Davası

Diyarbakır Baro Başkanı ve davanın müdahil avukatı Tahir Elçi, aralarında Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın da bulunduğu 2'si asker 16 kişinin ölümüyle ilgili davanın güvenlik gerekçesiyle Eskişehir'e gönderilmesine karar veren Yargıtay 5. Ceza Dairesi üyeleri hakkında "Görevi ihmal ve görevi kötüye kullanmaktan" suç duyurusunda bulundu Elçi'nin Yargıtay 1. Başkanlık Kurulu Başkanlığına sunulmak üzere Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinden: "Yargıtay 5. Ceza Dairesi dosyayı TMK 10. Maddesiyle yetkili bir mahkemenin bulunmadığı Eskişehir'e nakletmiştir.

13.02.2014 18:20

Diyarbakır Baro Başkanı ve davanın müdahil avukatı Tahir Elçi, aralarında Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın da bulunduğu 2'si asker 16 kişinin ölümüyle ilgili davanın güvenlik gerekçesiyle Eskişehir'e gönderilmesine karar veren Yargıtay 5. Ceza Dairesi üyeleri hakkında "Görevi ihmal ve görevi kötüye kullanmak" suçundan suç duyurusunda bulundu.

Davanın sanıklarından dönemin Diyarbakır Jandarma Alay Komutanı Emekli Albay Eşref Hatipoğlu'nun "güvenlik" gerekçesiyle yargılamanın başka ilde görülmesi yönündeki talebi üzerine Diyarbakır'dan Eskişehir'e gönderilmesine karar verilen dosya önceki gün Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesince "Eskişehir'de özel yetkili mahkeme bulunmadığı" gerekçesiyle Yargıtay 5. Ceza Dairesine gönderilmişti.

Diyarbakır Baro Başkanı ve davanın müdahil avukatı Elçi, söz konusu gelişme üzerine dosyanın Eskişehir'e gönderilmesine karar veren Yargıtay 5. Ceza Dairesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Elçi, Yargıtay 1. Başkanlık Kurulu Başkanlığına sunulmak üzere Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği suç duyurusu dilekçesinde, "Yargıtay 5. Ceza Dairesi dosyayı TMK 10. Maddesiyle yetkili bir mahkemenin bulunmadığı Eskişehir'e nakletmiştir. Daire üyeleri; nakil talebiyle önüne gelen dava dosyasının hangi makamdan geldiğine ve sanıklara yöneltilen suçun türüne bile dikkat etmeden nakil kararı vermiştir" ifadesine yer verdi.

Avukat Elçi, Yargıtay 5. Ceza Dairesi üyeleri hakkında işlem yapılmasını istediği dilekçesinde şu görüşlere yer verdi:

"Bireylerin temel güvencesi ve hukuk devletinin temel unsuru, görevini gereği gibi, yasa ve hukuka uygun olarak, gerekli özen ve dikkati göstererek yapan bağımsız tarafsız yargıdır. Yüksek yargı üyelerinin bile yaşam hakkının devlet görevlileri tarafından ağır bir biçimde ihlal edildiği, bu ağır suçun yirmi yıl boyunca soruşturulmayarak adaletin gerçekleşmediği bir davanın nakli gibi yaşamsal bir karar yoluna giderken, dosyanın okunmaması, incelenmemesi ve görevlerini ihmal ederek suç işlemesi durumunda, yüksek yargıçların da suç oluşturan bu eyleminin etkili şekilde soruşturulması hukuk devletinin bir gereğidir." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın Öldürülmesi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement