Tuğgeneral Musa Çitil, Savunma Yaptı - Son Dakika
Güncel

Tuğgeneral Musa Çitil, Savunma Yaptı

Tuğgeneral Musa Çitil, Savunma Yaptı

Müdahil Avukatlarla birlikte Çorum'a gelen BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, duruşma sonrası gazetecilere bir açıklama yaptı.

01.07.2013 22:28  Güncelleme: 10:33

BDP'li VEKİL: DAVANIN ÇORUM'DA YAPILMASINI YADIRGIYORUZ

Müdahil Avukatlarla birlikte Çorum'a gelen BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, duruşma sonrası gazetecilere bir açıklama yaptı. Dora, "Bu duruşmanın Çorum'da yapılmasını yadırgıyoruz. Anayasa'ya göre Türkiye laik, demokratik, bir hukuk devleti. Bir hukuk devletinde ülkenin bütün coğrafyasında hukukun geçerli olması gerekir. Mardin medeniyetler beşiğidir. Güvenlik açısından da herhangi bir sakınca olmamasına karşın dava Çorum'a getirildi. Bu aileler 800 kilometreden Çorum'a gelip gidecek. Suçlanan sanık 13 cinayetle suçlanmaktadır. Birde tabi şu anda kamu görevinin başındadır. Yargıya baskı teşkil etmemesi, adil bir yargı olması için görevinde olmaması gerekirdi. Biz bunu da yadırgıyoruz. Dava süreci de devam etmektedir. Biz artık Türkiye'nin gerçekten bir hukuk devleti olmasını bekliyoruz. Biliyorsunuz Türkiye'de demokratik, bir hukuk ve çözüm süreci devam etmektedir. Bu çözüm süreci artık Türkiye'de tarihimizle, adaletsizliklerle gerçekleşme süreci olarak değerlendiriyoruz. Faili meçhul cinayetlerin açığa çıkarılması için Türkiye'nin gerçek anlamda, evrensel anlamda hukuk devleti olması için bu tür davalar turnusol görevi görecektir. Herkesin bunu bu şekilde değerlendirmesini bekliyoruz" dedi.

Diğer yandan Musa Çitil'in avukatı hiçbir açıklama yapmazken, Çitil geniş güvenlik önlemleri altında Adliye'nin diğer kapısından araca bindirilip kentten ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tuğgeneral Musa Çitil, Savunma Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement