Tüketici Otomobil Lastiği’ni Kipa’dan Aldı - Son Dakika
Güncel

Tüketici Otomobil Lastiği’ni Kipa’dan Aldı

Tüketici Otomobil Lastiği’ni Kipa’dan Aldı

Kipa, zengin çeşit ve ekonomik fiyatlar sunduğu oto reyonuyla, müşterisinin beğenisini kazanarak satışlarını artırdı.

02.05.2011 12:42

Kipa'nın otomobil lastiği satışları da yüzde 55 artış gösterdi.

Perakende tüketicisine en ekonomik ve kaliteli alışveriş fırsatını sunan Kipa, oto reyonunda, müşterisine cazip fırsatlar sunuyor. Cam suyundan, oto aksesuarlarına, oto paspasından lastiğine çok zengin bir reyon oluşturan Kipa, satışlarını artırdı.

500 ton cam suyu satıldı

Düzenlediği cazip kampanyalarla da müşterisine ekonomik fırsatlar sunan ve geleneksel "1 TL Günleri" kampanyası çerçevesinde oto müşterisine oldukça uygun fiyatlar sunan Kipa'ya olan ilgi sürerken, kampanyalar çerçevesinde 100 bin oto fırçası, 500 ton cam suyu ve antifiriz satılarak rekor kırıldı.

Kipa'nın satış verilerine göre, erkek müşterilerin otomobil lastiği ve bakım ürünlerine, kadın müşterilerin ise aksesuar ve acil ihtiyaç ürünlerine ilgi gösterdiği görüldü. Otomobil lastiği alan müşterilerin büyük bölümünün ise 3 adet (2'den fazla) lastik almayı tercih ettiği belirlendi.

Haftasonu, tatil ve kışa hazırlık dönemlerinde satış artıyor

Tesco Kipa Kategori Direktörü Meltem Güner, otomobil ürünleri reyonlarındaki çeşitliliği ve kaliteyi her geçen gün artırırken, ekonomik fiyatlardan taviz vermediklerini belirterek, "Müşterilerimizi dinliyor, alışverişlerini analiz ederek ürün çeşitliliğimizi belirliyoruz. Kipa Hipermarketleri'ne gelen müşterilerimizin %75'i otomobilleri ile alışverişe geliyor ve ihtiyaçlarınıda aynı çatı altında karşılamakdan memnunluk duyuyorlar" diye konuştu.

Yaptıkları müşteri araştırmaları sonucunda, tüketicinin oto ürünü ihtiyaçlarını da, diğer ihtiyaçları ile birlikte hipermarketten karşılamak istediğini gördüklerini kaydeden Güner, Kipa olarak, müşterilerinin beklentisine en iyi cevabı ürün çeşit ve fiyatları ile vermeye çalıştıklarını belirtti.

Güner, Avrupa'da Tesco Türkiye'nin de dahil olduğu beş ülkede faliyet gösteriyor ve toplam lastik satışının 30% unu Kipa gerçekleştiğini vurgulayarak, "Türkiyede yaklaşık 9-10 milyon adet oto lastik değişim pazarı mevcut ve müşterilerin seçiminde ürün kalite fiyat ve ulaşılabilirlik önem kazanıyor. Bu doğrultuda müşterimizin talep ve beklentilerine en uygun çözümü sunmaya özen gösteriyoruz. Otomobil ürünleri reyonlarımız özellikle hafta sonları ve tatil dönemlerinde, kışa hazırlık dönemlerinde yoğun ilgi görüyor. Bu ilgiye en cazip yanıtı veriyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tüketici Otomobil Lastiği’ni Kipa’dan Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement