Tunceli-Dersim İsyanı Lideri Seyit Rıza Heykeli Önünde Öcalan Eylemi - Son Dakika
Güncel

Tunceli-Dersim İsyanı Lideri Seyit Rıza Heykeli Önünde Öcalan Eylemi

Tunceli-Dersim İsyanı Lideri Seyit Rıza Heykeli Önünde Öcalan Eylemi

1937 Yılında Yaşanan Dersim İsyanının Elebaşı Seyit Rıza'nın Tunceli'deki Büstü Önünde Protesto Gösterisi Yapıldı.

14.02.2011 18:05

Çetebaşı Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999'da Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin 12'nci yıldönümü nedeniyle, 1937 yılında yaşanan Dersim isyanının elebaşı Seyit Rıza'nın Tunceli'deki büstü önünde protesto gösterisi yapıldı. BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın kendini İslam aleminin halifesi gibi gördüğünü öne sürerek, "Mısır halkının talepleri gibi Kürt halkınında taleplerini görmezseniz alaşağı edilirsiniz. Tahrir meydanını görmek güzel ama, önce kendi ülkendeki meydanları gör" dedi.

BDP Tunceli il örgütü tarafından düzenlenen protesto gösterisi için ve sanat sokağında bir araya gelen yaklaşık 500 kişilik gruba, BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Belediye Başkanı Edibe Şahin ile BDP Tunceli il yöneticileri de destek verdi. '25 Şubat 1925'te başlayan 15 Şubat 1999 yılıyla devam eden Kürt soykırımını lanetliyoruz' pankartı ile Kışla Meydanı'na yürüyen kalabalık, 1937 yılındaki Dersim isyanının lideri Seyit Rıza'nın adını taşıyan parka geldi. Seyit Rıza'nın büstü önünde toplanan kalabalığın, PKK ve Öcalan lehine sloganların yanı sıra, 'Erdoğan hapise Öcalan meclise' sloganı atması dikkat çekti.

'KENDİ ÜLKENDEKİ MEYDANLARI GÖR'

BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Kürtler üzerinde komploların hala devam ettiğini ileri sürerek, şunları söyledi: "Dün komplo vardı, bugün de komplolar, hileler, çözüm arayışlarını engellemeye çalışan yaklaşımlar var. Eğer gerçekten bu ülkenin temel sorunu olan Kürt sorunu çözülmek isteniyorsa, Öcalan'ın sağlık koşulları aktif ve dinamik bir şekilde çözüme katkı sunabilecek bir hale getirilmelidir. Eğer öcalan'ın Kürt sorununa aktif ve dinamik katkı sunması yaratılmaz ise bu çözümsüzlük demektir ki, biz bunu dün de kabul etmedik bugün de kabul etmeyiz. Burada durup, Mısır'daki tahrir meydanına telkinlerde bulunan Başbakan'a şunu söylüyoruz. Tahrir meydanını görmek güzel ama, önce kendi ülkendeki meydanları gör."

'BU İKTİDAR SANDIKLARA GÖMÜLECEKTİR'

Başbakan Erdoğan'ın kendisini İslam Dünyası'nın halifesi gibi gördüğünü ileri süren Şerafettin Halis, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tahrir meydanındaki kitlelerin davasını haklı olduğunu söylemek güzel ama, kendi ülkendeki meydanlardaki haykırışların da haklı olduğunu söyle. Nasıl ki Tahrir meydanında halk Hüsnü Mübarek'i patırtı gürültü ile alaşağı etti Türkiye'de de sessiz sedasız bu iktidar sandıklara gömülecektir. Böyle inanıyor böyle düşünüyoruz."

Konuşmalardan sonra kalabalık olaysız dağıldı.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/ TUNCELİ (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli-Dersim İsyanı Lideri Seyit Rıza Heykeli Önünde Öcalan Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement