Tunus-Birleşik Krallık Arasında Güvenlik İşbirliği - Son Dakika
Güncel

Tunus-Birleşik Krallık Arasında Güvenlik İşbirliği

Tunus İçişleri Bakanlığı, Birleşik Krallık'ın işbirliğinde "Merkezi Stratejik Planlama Birimi" oluşturdu.

21.11.2014 22:08

Tunus İçişleri Bakanlığı, Birleşik Krallık'ın işbirliğiyle "Merkezi Stratejik Planlama Birimi" oluşturulduğunu duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, güvenlik reformu programlarında ilerleme sağlanması amacıyla Bakanlığın bünyesinde yeni bir Merkezi Stratejik Planlama Birimi kurduğu belirtildi. Söz konusu birimin, bakanlığın verimliliğini artırmak için ulusal güvenlik ve sivil savunma gibi yapılarla çalışacağı ifade edildi.

Tunus'un Güvenlikten Sorumlu Bakanı Rıza Safar, Birleşik Krallık'ın Tunus Büyükelçisi Hamish Cowell ile düzenledikleri ortak basın toplantısında, "Tunus İçişleri Bakanlığı, Birleşik Krallık ile 9 ay boyunca sınır güvenliği ve terör meselesiyle alakalı teorik ve pratik temellere dayalı bir oluşumun temellerinin atılması aracılığıyla bakanlığın stratejik reform planı geliştirmesi için çalıştı" dedi.

Reformların, güvenlikle alakalı strateji ve planların gözden geçirilmesiyle ilgili olduğunu kaydeden Safar, Tunus sınırına son zamanlarda bölgedeki terör tehditleri nedeniyle öncelikli olarak önem verilmesi gerektiğine de işaret etti.

Cowell ise ülkesinin Tunus'a, güvenlik alanında desteğe ve stratejik planlamaya ilişkin her türlü tecrübe paylaşımına hazır olduğunu ifade ederek, gelecekte havaalanlarının güvenliğini sağlamada ekipman sağlayacaklarını belirtti. - Tunus

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunus-Birleşik Krallık Arasında Güvenlik İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement