TÜPRAŞ'ta Yaşanan Arıza Heyecan Yarattı - Son Dakika
Güncel

TÜPRAŞ'ta Yaşanan Arıza Heyecan Yarattı

TÜPRAŞ\'ta Yaşanan Arıza Heyecan Yarattı

TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi'nde bacalarda oluşan yüksek oranlı alevlenme ve duman, çevrede heyecan yarattı.

21.03.2013 11:40  Güncelleme: 11:42

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ) İzmit Rafinerisi'nde kısa süreli elektrik kesintisinden kaynaklanan sorun nedeniyle bacalarda oluşan yüksek oranlı alevlenme ve duman, çevrede heyecan yarattı. Yaklaşık yarım saat süren bu durum, ekiplerin müdahalesi ile giderilerek normale döndü.

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde kurulu Tüpraş İzmit Rafinerisi'nin bacalarındaki alevlenme saat 10.10'da başladı. Daha sonra bacalardan siyah dumanlar da çıkmaya başladı. Bu arada alarm verilince Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiyeleri de Tüpraş'a hareket etti. Bu arada Tüpraş'ta iş yapan müteahhit firma elemanları da tedbir olarak tesis dışına çıkarıldı.

Tüpraş'tan yapılan açıklamada, bu durumun bugün saat 10.10'da meydana gelen kısa süreli elektrik kesintisinden kaynaklandığı, kesinti sonucu bazı ünitelerin etkilendiği ve baca çıkışında dumanlama olduğu belirtildi. Açıklamada, "Rafineri üretim ekipleri duruma müdahale edip, gerekli önlemleri alarak, saat 10.40'ta rafineri operasyonları kontrollü bir şekilde normale getirilmiştir. Olayın, çevre ve insan sağlığına olumsuz bir etkisi olmayıp, rafineri operasyonları planlandığı şekilde devam etmektedir" denildi.

MB,EA,OU(MB/SS) - Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TÜPRAŞ'ta Yaşanan Arıza Heyecan Yarattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement