Türk Askerinden Afgan Gençlerine Spor Desteği - Son Dakika
Güncel

Türk Askerinden Afgan Gençlerine Spor Desteği

Genelkurmay Başkanlığı, Kabil Bölge Komutanlığı'nın Afgan gençlerine spor alanında da desek ve yardımlarını sürdürdüğünü bildirdi.

10.06.2013 11:43

Genelkurmay Başkanlığı, Kabil Bölge Komutanlığı'nın Afgan gençlerine spor alanında da desek ve yardımlarını sürdürdüğünü bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada,

Afgan halkına güvenlik ve danışmanlık hizmetleri başta olmak üzere sağlık, eğitim gibi birçok alanda yardım eden Kabil Bölge Komutanlığı'nın, spor alanında da Afgan gençlerine destek ve yardımlarını sürdürdüğü kaydedildi. Bu destek kapsamında, imkanlar ölçüsünde Afganistan'a spor alanında gereken desteği sağlamak maksadıyla; Afganistan Futbol Federasyonu ve Afgan Milli Futbol Takımıyla yapılan görüşmeler sonucunda, Kabil Bölge Komutanlığı tarafından 1 Haziran 2013 tarihinde Afganistan Futbol Federasyonu Tesislerinde, Bayan Milli Futbol Takımına spor malzemesi yardımında bulunulduğu vurgulanarak, "Kabil Bölge Komutanlığı, dost ve kardeş ülke Afganistan'ın geleceğe sağlam adımlarla yürümesi için Afgan halkına her türlü desteğini sürdürmektedir" denildi.

ASKERİ ÖĞRENCİLERİN SAĞLIK RAPORLARINA ÜCRET YOK

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bir başka açıklamada ise, askeri öğrenci adaylarının alacağı sağlık raporları ile periyodik muayenelerde alınacak sağlık raporlarından ücret alınmaması maksadıyla hazırlanan Bakanlar Kurulu Kararı 29 Mayıs 2013 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalandığı kaydedildi.

Öte yandan, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından ilk kez düzenlenen "Lise Öğrencileri Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması"nda; Kuleli Askeri öğrencileri tarafından hazırlanan "Gıdaların Raf Ömrünü Uzatacak Doğal Zeolit Katkılı Polietilen Esaslı Kompozit Ambalaj Üretimi ve Karakterizasyonu" konulu projenin, gıda dalında yarışan 22 proje arasından Türkiye Birinciliğini elde ettiği açıklandı.

Aynı yarışmada; Maltepe Askeri Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Zeytin Karasuyundan Gübre, Yakıt ve Sulama Suyu Elde Edilmesi" konulu proje, çevre dalında yarışan 34 proje arasından Türkiye üçüncüsü ve "Saydam Güneş Pilinin Tasarlanarak Binaların Dış Cephe Kaplamalarında Kullanılması Yoluyla Gün Işığından Azami Düzeyde Faydalanılması" konulu proje enerji dalında yarışan 30 proje arasından Türkiye üçüncüsü olduğu kaydedildi.

Ayrıca, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından 44'üncüsü düzenlenen "Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nda, Deniz Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Kızılötesi Lazer ile Hedef İşaretleme ve Takip Sistemi" konulu proje, bilgisayar dalında yarışan 17 proje arasından Türkiye ikinciliğini, Kuleli Askeri Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Zamanı Bildirip, Zamana Yenilen Muvakkithaneler" konulu projenin ise, Tarih dalında yarışan 18 proje arasından Türkiye ikinciliğini elde ettiği ifade edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Askerinden Afgan Gençlerine Spor Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement