'Türk - Japon Dostluk Günü' Kutlandı - Son Dakika
Güncel

'Türk - Japon Dostluk Günü' Kutlandı

\'Türk - Japon Dostluk Günü\' Kutlandı

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde, Türk- Japon Dostluk Günü kutlandı.

22.05.2011 20:50

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde, Türk- Japon Dostluk Günü kutlandı. Kutlamaya katılan Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Kiyoshi Araki de depremin ardından yardımları nedeniyle Türk halkına teşükker etti.

Bu yıl 5'incisi düzenlenen Türk- Japon Dostluk Günü, Safranbolu Aslanlar Kültür Merkezi'nde kutlandı. Japonya'daki deprem ve tsunami felaketinde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından program başladı.

Gökyüzünde bulunan planörden, Türk ve Japon bayrakları dalgalanırken, konuklara kızılcık şerbeti ve macun ikram edildi. Japonya Büyükelçisi Kıyoshi Araki'ye, Safranbolu evi maketi, safran sabunu ve kolonyası hediye edildi.

Karabük Valisi İzzettin Küçük, Karabük ve Safranbolu halkının, Japon ziyaretçilerini ve turistlerini çok sevdiğini belirterek, "Her sene 15 bin 20 bin arasında geliyor. Her sene bu ziyaretçi sayısının artması bizleri çok mutlu etmiştir. Büyük tsunami neticesinde Japonya'nın yaşadığı felaket sonrası çok üzüldük ve bugünlerin kısa sürede geçmesi için hep dua ettik. Ama büyük bir hayranlıkla da izledik ki Japon halkı büyük bir sukunetle, metanetle bu felaketi karşıladı ve geçirdi. Japonya'nın, Gölcük depremi sonrası bize uzattığı el şimdi bizim tarafımızdan Japonya'ya uzatıldı" dedi.

Kiyoshi Araki ise yaşanan depremin ardından Türkiye'nin sıcak elini uzattığını ifade ederek, "Büyük deprem ve tsunami sonrasında birçok ülkeden yardımlar aldık. Türkiye'de bize sıcak elini uzattı. Türkiye'ye ve bizi cesaretlendiren birçok mesaj gönderen Türk halkına içten teşekkürlerimi sunarım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Safranbolu Belediyesi'nin bayan folklor ekibi kına gecesini canlandırdı. Türk halk müziği konserinin ardından, Japonya'dan gelen grup davulları ile konser verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Türk - Japon Dostluk Günü' Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement