Türk Kızılayı Üniversite Kuruyor - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayı Üniversite Kuruyor

Türk Kızılayı Üniversite Kuruyor

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Açılacak Vakıf İle Birlikte Kızılay Üniversitesi'ni Kuracaklarını Söyledi.

19.06.2013 11:28

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Açılacak Vakıf ile Birlikte Kızılay Üniversitesi'ni Kuracaklarını Söyledi.

Türk Kızılayı Derneği Kayseri Şubesi'nin Düzenlediği 'Kan Bağışçıları Ödül Töreni'ne Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar, İkinci Başkan Nihat Adıgüzel, Yönetim Kurulu Üyesi Gülay Aslan, Dernek Yöneticileri İl Başkanları, Kan Bağışçıları ve Davetliler Katıldı. Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar, Osman Devleti'nden Günümüze Uzanan Geçmişiyle Derneklerinin 145'İnci Kuruluş Yılını Kutladıklarını, Derneğin Türkiye'nin En Büyük Örgütü ve Sivil Toplum Kuruluşu Olduğunu Söyledi. Olağan Genel Kurul ile Yeniden Göreve Geldiğini ve Yeni Bir Yönetim Kurulu Oluşturduğunu Hatırlatan Ahmet Lütfi Akar, Yaptıkları Çalışmada, Kızılay Üniversitesi'ni Kurmayı Planladıklarını Söyleyen Ahmet Lütfi Akar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Özel Talimatıyla Önce Vakıf Daha Sonra İse Üniversitenin Kurulacağını Belirterek, "Yönetim Kurulumuzca Yapmış Olduğumuz Görüşme Neticesinde Türk Kızılayı Hasretle Beklenen ve Şimdiye Kadar Tesis Edilmemiş Olan Kızılay Üniversitesi'ni Kurma Kararı Aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Teşrifleriyle de Ağırlığının Tıp Konularının Kapsadığı Bir Üniversitenin Kuruluşu İçin Vakfın Kurulması Çalışmalarına da Başlandı. Tarihe İsmimizi Yazdırmaktan Dolayı Mutluyum. Bundan Sonra Türk Kızılayı Sadece Depreme Uğrayanlara İhtiyaçlarını Karşılamakla Kalmayıp, Onlara Hizmetlerin En Kutsalı Olan Eğitim Konusunda da Hizmet Vermeye Devam Edecektir. Şuan Bir Vakıf Kurarak Vakıf Üniversitesi Kurmak Mümkün Olmadığı, Kısıtlama Gelmiş Olduğu Halde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bu Kısıtlamayı Kızılay İçin Kaldırdığını Açıkladı" Dedi. Türk Kızılayı'nın Olası İstanbul Depremi İçin de Çalışmalar Yaptığını Kaydeden Ahmet Lütfi Akar, "Afyon'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Öncülüğünde Kurulan Maden Suyu İşletmemizin Yanı Sıra Erzincan'ın Meşhur 'Ekşi Suyu'nu da Temelini Attığımız 50 Milyon Liralık Bir Fabrikada Çıkarıp Türk Kızılayı Markasıyla Üretime Başlayacaktır. Kırklareli İlimizde Büyük Bir Lojistik Üs Kurulacak. 70 Dönüm Arazi İçerisinde 11 Bin Metrekare Kapalı Alanı Bulunan Büyük Bir Lojistik Tesisi de Önümüzdeki Aylar İçerisinde Hizmete Açacağız. Trakyanın Ortasında İstanbul Depremine Müdahale Edebilecek Bir Tesisimize de Kavuşmuş Olacağız. Çadır Stoklarımızı 100 Bin'e Ulaştırdık. Bunların Önemli Bir Kısmını Yeni Depomuzda Konuşlandırıp, Gereken Müdahaleyi Gerek İstanbul'a Gerek de Muhtelif Yerlerde ve Avrupa'da Meydana Gelebilecek Afetlerde Bu Depomuzdan Gerçekleştireceğiz" Diye Konuştu. Dernek İkinci Başkanı Nihat Adıgüzel ile Yönetim Kurulu Üyesi Gülay Aslan da Birer Konuşma Yaparak Dernek Çalışmalarıyla İlgili Bilgiler Verdi. Konuşmaların Ardından Türk Kızılayı'nın Sürekli Kan Bağışçıları Arasından 45 Bağış Yapan 5 Kişiye Plaket, 35 Bağış Yapan 5 Kişiye Altın, 25 Bağış Yapan 27 Kişiye Gümüş, 10 Bağış Yapan 220 Kişiye İse Bronz Madalyaları Törenle Verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Kızılayı Üniversite Kuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement