Türk Konseyi'ne Üye Ülkelerin İşbirliği - Son Dakika
Güncel

Türk Konseyi'ne Üye Ülkelerin İşbirliği

Türk Konseyi\'ne Üye Ülkelerin İşbirliği

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'ne (Türk Konseyi) üye ülkelerin diaspora kurumları arasında ortak işbirliği yapılması konusunda mutabakata varıldı.

24.01.2013 12:43

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'ne (Türk Konseyi) üye ülkelerin diaspora kurumları arasında ortak işbirliği yapılması konusunda mutabakata varıldı.

Türk Konseyi Diaspora İşlerinden Sorumlu Bakanlar ve Kuruluş Başkanları Birinci Toplantısı, Bakü'de çalışmalarına başladı.

Türk Konseyi üye devletleri Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye'de diaspora konularını yetkisinde bulunduran resmi kurum ve kuruluşların üst düzey katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Türk Konseyi çerçevesindeki çalışmaların yeni bir boyutu olarak dünyadaki Türk diasporaları arasında işbirliğinin geliştirilmesine ilişkin konular masaya yatırıldı.

Yapılan görüşmelerin ardından, üye devletlerin diaspora kurumları arasında ortak işbirliği yapılması konusunda mutabakata varıldığı belirtildi.

Konuya ilişkin basın mensuplarının sorularını cevaplayan Türk Konseyi Genel Sekreteri Büyükelçi Halil Akıncı, dünyanın her yerinde minyonlarca insan tarafından temsil edilen Türk asıllı diaspora gruplarının güçlerinin birleştirileceğini belirtti.

İşbirliğini geliştirmek için çalışma gruplarının kurulacağını söyleyen Akıncı, işbirliği yapıldığı ve ortak hareket edildiği takdirde Türk ülkeleri diasporasının daha etkili olacağını kaydetti.

Daha önce böyle bir mekanizmanın olmadığını hatırlatan Akıncı, "Biz ilk adımı attık. Belirli bir mekanizma kurulacak. Bu mekanizma, bütün Türk devletleri aleyhinde dünyada ne gibi faaliyetler varsa onların etkisini azaltmak ve karşı propaganda yapmak için çalışacak. Temas grubu ilk toplantısını nisanda yapacak. Daha sonra bakanlar bir araya gelecek. Sonra devlet başkanlarına rapor sunulacak" diye konuştu.

Toplantıda Türkiye, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkan Yardımcı Gürsel Dönmez ve beraberindeki heyetle temsil edildi.

Muhabir: Ruslan Rehimov

Yayıncı: Eyüphan Kılıç - BAKÜ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Konseyi'ne Üye Ülkelerin İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement