Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde 17 yıl Türk sanat müziği korosunu yönetip, sanatçı yetiştiren ve geçen cumartesi İstanbul'da hayatını kaybeden 35 yıllık sanatçı Yurdagül Eroğlu, Marmaris'te toprağa verildi.
Marmaris'te gerekli ilgiyi görmediği gerekçesiyle 2010 yılında İstanbul'a dönen ve bu kentte sindirim sistemi kanseri tedavisi gören Yurdagül Eroğlu, 14 Ocak Cumartesi günü hayatını kaybetti. Ölümü büyük üzüntü yaratan Eroğlu, bugün Marmaris'in İçmeler Beldesi'nde Yeni Cami'de kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine İçmeler Belediye Başkanı AK Parti'li Zeki Eren, Marmaris Belediye Başkan Vekili Halil Gökovalı, AK Parti ve CHP'li İl Genel Meclisi üyeleri, Marmaris Türk Sanat Müziği korosu üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Eroğlu'nun cenazesi İçmeler Belde Mezarlığı'nda toprağa verildi.
MÜNİR NURETTİN SELÇUK'UN KORİSTİ
Yurdagül Eroğlu, subay olan babasının görev yaptığı Kars'ta 1936 yılında doğdu. İstanbul Belediye Konservatuvarı'ndaki eğitimi süresince Şerif Gürmeriç, Şive Ölmez, Halil Bedii Yönetken, Muazzam Sepetçioğlu ve Münir Nurettin Selçuk'un öğrencisi oldu. Ardından Münir Nurettin Selçuk'un özel konserlerinde korist ve solist olarak görev aldı. İstanbul Devlet Korosu'nda görev yapan Yurdagül Eroğlu, 1993 yılında emekli olarak Marmaris'e yerleşti. Marmaris'te de 17 yıllık amatör koro yöneticiliği yapan Eroğlu, çok sayıda sanatçı yetiştirdi.
DEB(İÖ/CK) - Muğla/ Marmaris
Son Dakika › Güncel › Türk Sanat Müziği Sanatçısı Yurdagül Eroğlu'na Veda - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.