Türkçe Tiyatro Oyununda Arnavutça Altyazı... - Son Dakika
Güncel

Türkçe Tiyatro Oyununda Arnavutça Altyazı...

Türkçe Tiyatro Oyununda Arnavutça Altyazı...

Türkçe tiyatro oyununda Arnavutça altyazı...Enis TABAK - KOSOVA DHA - Kosova'da Türk tiyatrosunun sahneye koyduğu Git Gel Dolap adlı tiyatro oyununda, dünyada ilk kez bir tiyatro oyununda alt yazı uygulaması gerçekleşti.

18.06.2016 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkçe tiyatro oyununda Arnavutça altyazı...

Enis TABAK - KOSOVA DHA - Kosova'da Türk tiyatrosunun sahneye koyduğu Git Gel Dolap adlı tiyatro oyununda, dünyada ilk kez bir tiyatro oyununda alt yazı uygulaması gerçekleşti.

ARNAVUT İZLEYİCİLER İÇİN

Arnavut seyircilerin oyunu anlaması için uygulanan uygulamanın dünyada bir ilk olduğu vurgulandı. Kısa Devre Tiyatro Topluluğu, Git Gel Dolap adlı yeni oyunla perdelerini seyircisine açtı. Harold Pinter'in yazdığı ve ödüllü görüntü yönetmeni Barış Karamuço'nun yönettiği oyunda, Deniz Dadale ve Erol Brahloka rol alıyor. Oyunlarına kuşatılmışlık,tehdit altında olma,bilinmeyen güçler tarafından denetlenme temalarını sindirmiş olan Pinter'in bu oyununda, iki kiralik katil olan Ben ve Gus'u bağlı oldukları mafya örgütünün talimatı ile ilk kez gittikleri bir binanın bodrum katında o günkü kurbanı beklerken izliyoruz. Ben ve Gus, denetleyemedikleri bir mekanizma içinde otomatik olarak işler gören, yaptıkları işin ahlak dışı, yasa dışı boyutlarını sorgulamayan iki katilin sıkıştıkları bir odada yaşadıkları konu ediniyor.

Uzun yıllar çektiği belgesellerle uluslararası ödüller kazanan Barış Karamuço'nun ilk kez yönettiği bir tiyatro oyununun gala gecesine çok sayıda davetli yanı sıra sanat sever katıldı.

DHA'ya konuşan Barış Karamuço, ilk tiyatro yönetmenliği deneyimi olan oyuna gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını söyledi. Uzun yıllar değişik karakterlerle seyircisiyle buluşan tiyatro sanatçısı Deniz Dadale ve Erol Brahlok'a da, yoğun bir prova ardından oyunu sahneye koyduklarını söylediler. Barış Karamuço'nun ilk kez bir tiyatro yönetmenliği denemesinden de çok memnun olduklarını söyleyen Dadale, yeni tiyatro oyunlarıyla da tekrar Karamuço'yla çalışmak istediklerini söyledi. 3 akşam seyircisiyle buluşacak olan tiyatro oyununun, uluslararası festivallerde Kosova'yı temsil etmesi bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkçe Tiyatro Oyununda Arnavutça Altyazı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement