Turkcell "İş'te Teknoloji Hamlesi" Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Turkcell "İş'te Teknoloji Hamlesi" Toplantısı

Turkcell "İş\'te Teknoloji Hamlesi" Toplantısı

Şirketlerin mobil ve sabit teknoloji çözümlerini kullanarak, daha hızlı ve karlı olmalarını sağlamak amacıyla Türkiye genelinde düzenlenen toplantıların beşincisi Trabzon'da gerçekleştirildi Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Kulabaş: "Anadolu’nun dört bir yanında Türkiye ekonomisini her geçen gün daha.

11.06.2014 12:50

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş, Anadolu'nun dört bir yanında Türkiye ekonomisini her geçen gün daha iyi noktalara taşıyan binlerce şirketin teknik ekipleriyle çalışıp, Anadolu'da iş ortaklığı ekosistemini büyüterek yerel değeri güçlendirmek istediklerini söyledi.

Turkcell'in, şirketlerin mobil ve sabit teknoloji çözümlerini kullanarak, daha hızlı ve karlı olmalarını sağlamak ve büyümelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği "İş'te Teknoloji Hamlesi" toplantılarının beşincisi Trabzon'da düzenlendi.

Kulabaş, bir otelde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Turkcell'in kurumsal pazarın lideri konumunda bulunduğunu ve 520 bini aşkın şirkete hizmet verdiğini söyledi.

Turkcellli olmayı seçen şirketler için fark yaratmak istediklerini vurgulayan Kulabaş, "Onları teknolojiyle bir adım öne taşıyabilmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz. İstiyoruz ki boyutu ve faaliyeti ne olursa olsun tüm şirketler bu fırsatı yakalasın. Anadolu'nun dört bir yanında Türkiye ekonomisini her geçen gün daha iyi noktalara taşıyan binlerce şirket var. Turkcell olarak öncelikli hedefimiz bu şirketlerin teknik ekipleriyle çalışıp, Anadolu'da iş ortaklığı ekosistemini büyüterek yerel değeri güçlendirmek" dedi.

Dünya'da şirketlerin ancak teknolojik dönüşümle fark yaratabileceğine işaret eden Kulabaş, şöyle devam etti:

"Turkcell Türkiye'den çıkan bölgesel bir lider. Bugün Türkiye'de 35 milyon abonemiz bulunuyor ama toplamda abone sayımız 71 milyon. 71 milyon abone ve 9 ülkede hizmet veriyoruz. Yani 1994'de Türkiye'de kurularak ve birer sene arayla Azerbaycan ve Kazakistan ile diğer ülkelere de hizmet götürerek bu sayıya ulaştık. Türkiye'nin en önemli operatörü olmamızda aslında her ülkede uyguladığımız değişmeyen bir formülünüzün olması. Bizim için müşterimiz çok önemli ve yaptığımız her şeyin özünde onlar var. Nasıl teknolojiyi kullanarak onlara yardımcı oluruz, bunları düşünüyoruz. Bu formülü iş dünyasındakilere de öneriyoruz. "

-"Yatırıma her zaman çok önem veriyoruz"

Kulabaş, şirket olarak 2006 ile 2013 yılları arasında altyapı anlamında yatırıma büyük önem verdiklerini vurgulayarak, "Turkcell, bu yıllar arasında yaptığı altyapı yatırımlarıyla en yakın rakibinin iki katına yakın durumda artış gösterdi. Türkiye'de iki sene üst üste en hızlı büyüyen operatör olarak Turkcell seçildi. Bu hafta içerisinde de özel şirketler içerisinde Türkiye'nin en fazla vergi veren şirketi olduğumuz duyuruldu. Bu anlamda şirket olarak yatırıma her zaman çok önem veriyoruz" dedi.

-"Avantajlı hale gelebilmek için teknoloji çok önemli"

Turkcell'in kuruluşundan bugüne kadar geçen süreçte yenilikleri takip ederek dünyadaki rakipleriyle yarıştığını anlatan Kulabaş, şunları kaydetti:

"Bizim 1994 yılında başladığımız bu yolculukta amacımız insanları sesle birbirine bağlamaktı. Tabi o zamanlar Türkiye'de her köşenin kapsama altına alınması için büyük bir efor sarf ettik. Bunların ardından ikinci ve üçüncü olarak sıraladığımız büyük adımlar geldi. Özellikle 3G'nin devreye girmesiyle mobil ve fiber geniş bant konusunda önemli yatırımlar oluşturduk. Daha sonra yazılım konusunda pek çok çözümü hayata geçirdik. Şimdi yine emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz ve karşımızda yeni bir dünya var. Diğer ülkelerdeki rakiplerimize göre nasıl avantajlı hale gelebiliriz konusunda teknoloji artık çok daha önemli."

-"Teknolojiyi kullanamazsak iletişim kurmamız mümkün değil"

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise bu toplantıların girişimcilerin ve iş adamlarının vizyonuna katkı sağlayacağını söyledi.

Teknoloji denilince akla ilk gelen şeyin internet olmasının yanlış olduğuna dikkati çeken Hacısalihoğlu, "Biz interneti sadece sosyal medya aracı gibi görüyoruz ancak ekonominin gelişmesinde büyük bir etken olduğunu da bilmekte fayda var. Neredeyse bütün dünyayı bir masanın üzerine getiriyor ve istediğiniz şeyi görebiliyor, yapabiliyorsunuz. Bizler de eğer bu gelişen teknolojiyi kullanamazsak mevcut kapasitelerle dünyada iletişim kurmamız mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Turkcell Kurumsal Satış Direktörü Çağatay Aynur da Turkcell teknolojisiyle şirketlerin başarısına sağlanan destekle ilgili "İş'te Teknoloji Hamlesi" sunumunu yaptı. Aynur'un konuşmasının ardından Turkcell'in mobil ve sabit teknoloji çözümlerini kullanarak farklılık oluşturan şirket yöneticileri başarı hikayelerini anlattı. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turkcell 'İş'te Teknoloji Hamlesi' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement