Turkcell Teknoloji Zirvesi 2013 İzmir - Son Dakika
Güncel

Turkcell Teknoloji Zirvesi 2013 İzmir

Turkcell Teknoloji Zirvesi 2013 İzmir

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, dünyada teknoloji devrimi yaşandığını bugün gelinen noktanın cep bilgisayarları ve mobil internet dönemi olduğunu söyledi.

23.05.2013 22:07

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, dünyada teknoloji devrimi yaşandığını bugün gelinen noktanın cep bilgisayarları ve mobil internet dönemi olduğunu söyledi.

Teknolojiyi iş dünyası ile buluşturma amacıyla düzenlenen Turkcell Teknoloji Zirvesi, Ankara ve İstanbul'un ardından İzmir Swiss Otel'de düzenlendi. Turkcell kurumsal müşterilerinin katıldığı zirvede, mobil ve sabit teknolojilerin beraberinde getirdiği dönüşüm ve fırsatlar anlatıldı.

Turkcell Genel Müdürü Ciliv, toplantıda yaptığı konuşmada, dünya teknoloji devriminde "cep bilgisayarları ve mobil internet" dönemine gelindiğini belirterek, "Kullandığımız akıllı telefonlara telefon demek biraz haksızlık oluyor çünkü içerisinde müzik dünyası, video, internette sörf etmek de var. Esasında tam bir bilgisayar" dedi.

Cep telefonlarında, 1969'da aya insan yollandığında kullanılan bilgisayarlardan çok daha güçlü bir teknolojinin bulunduğunu ifade eden Ciliv,

"Dünyadaki toplam cihaz sayısına bakarsanız, 2013'te akıllı telefonlar ve tabletlerin sayısı, toplam PC'lerin sayısını geçiyor. Dünyada ve Türkiye'de artık PC'lerin yerini tabletler alıyor. İnsanlar hareket ettiği her yerde internete bağlanıyor. Bu çok önemli bir değişim, bu mobil bir devrim" diye konuştu.

Ciliv, Türkiye'nin mobil iletişim, fiber ve bulut bilişim teknolojilerinde ileri bir konumda olduğunu, Turkcell'in müşterilere hem mobil hem de IT çözümlerini tek noktadan sunabilen bir yapıyı oluşturduğunu söyledi.

Şirketlerin de işlerinde fark yaratmaları amacıyla teknolojiyi kullanılmasının gerektiğini vurgulayan Ciliv, şöyle devam etti:

"Turkcell olarak şirket müşterilerimize vermek istediğimiz ana mesaj bu teknolojileri işinize uygulayın. İşinizde fark yaratmak için teknolojiyi kullanın. Teknolojide doğru trendi yakalarsanız hızla büyüyorsunuz, ıskalarsanız da hızla aşağı iniyorsunuz. O yüzden de teknolojiyi iyi anlamak, doğru yatırımları doğru zamanda yapmak çok kritik. 2006 yılının sonunda Turkcell'in sadece GSM olarak tanımlamak bizi kısıtlayacağından, işimizi daha geniş bir şekilde tanımladık. İşinizi sadece bugünkü konumuyla düşünmeyin, sektörünüz 5-10 yıl sonra nereye gideceğini görün. Şirket olarak, 10 yıl sonrasında en iyi pozisyonu alabilecek misiniz- Bu sormalısınız."

-EXPO 2020'ye Turkcell desteği-

İletişim teknolojilerinin ulaşımdan eğitime, sağlıktan perakendeye, hayatın her alanında iş yapış biçimlerini tamamen değiştirdiğini belirten Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, teknolojiye uyumun, verimi ve büyümeyi beraberinde getirdiğini ifade etti.

Ciliv, araştırmaların, dijital erişimin 2 katına çıktığında GSMH'nin yüzde 6 büyüdüğünü, işsizliğin ise yüzde 8 düştüğünü ortaya koyduğunu, teknolojinin dönüşüm ve ilerleme demek olduğunu söyledi.

Türkiye'nin mobil iletişimde dünyanın en iyi altyapılarından birine sahip olduğunu belirten Ciliv, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz bugün Türkiye'nin en güzel illerinden biri olan İzmir'e geleceğin dünyasını konuşmak için geldik. Teknolojik altyapı ve donanımızla 2020'de EXPO'ya ev sahipliği yapmayı hedefleyen İzmir'in hizmetindeyiz. EXPO 2020'yi Turkcell teknolojisi ile desteklemeye hazırız." - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turkcell Teknoloji Zirvesi 2013 İzmir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement