Türkiye'de İlk Kez 9 Eylül İzmirliler Günü Kutlanacak - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de İlk Kez 9 Eylül İzmirliler Günü Kutlanacak

Türkiye\'de İlk Kez 9 Eylül İzmirliler Günü Kutlanacak

AK Parti İzmir Milletvekili Sait, 9 Eylül İzmirliler Günü'ne ilişkin, festivalin yeri ve tanıtımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

02.09.2013 14:54  Güncelleme: 08:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, ilk kez kutlanacak olan 9 Eylül İzmirliler Günü'ne ilişkin düzenlendiği basın toplantısında, festivalin yeri ve tanıtımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sait, "Bugünün tüm İzmirlilerin günü olsun istiyoruz. Etkinlik ile İzmirlileri kaynaştırmak, İzmirlilik bilincini geliştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Festivalin gerçekleşeceği Menderes Gümüldür Denizatı Tatil Köyü'nde düzenlenen basın toplantısında Gaziemir Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği üyeleri de hazır bulundu. 9 Eylül İzmirliler Günü fikrinin Bulgaristan'nın Messan kasabasında her yıl düzenlenen 'Dünya Messanlılar' günü etkinliğinden doğduğunu belirten AK Parti'li Sait, "Festivalimiz saat 18.00 - 22.00 arasında yapılacaktır. Menderes Gümüldür'de gerçekleşecektir. Bazı bakanlarımızın da etkinliğimize teşrif etmesini bekliyoruz."

FESTİVALDE ÜNLÜLER DE VAR

İlk kez kutlanacak olan 9 Eylül İzmirliler Günü dolayısıyla, kentle özdeşleşen siyaset, sanat ve spor alanındaki isimlerin de festivalde olacağını belirten Sait, " Gönül Yazar, Niran Ünsal, Mustafa Denizli, Hüsnü Şenlendirici, Ege sahne alacak. Festivalin sunuculuğunu Okan Karaca yapacaktır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da aradım davetimi tekrarlayacağım. Siyasi bir durum yok, İzmirli olan herkes katılacaktır" dedi.

İZMİR'E ÖZEL ÜRÜNLER DAĞITILACAK

9 Eylül İzmir Platformu bünyesinde gerçekleşecek olan festivalde katılımcılara kente mahsus gıdaların dağıtımının yapılacağını aktaran Sait, "İzmir'in ünlü gıdaları gevrek, boyoz, çiğdem, kumru, incir ve üzüm dağıtılacak. Aynı zamanda Boşnak börekleri dağıtılacak. Turgutlu Subaşı Mehter Takımı etkinlikte yer alacak. Festivale 500 kişi bekleniyor ama binin üzerinde bir katılım da olabilir. Kentin çeşitli noktalarında katılımcıların ulaşımlarını sağlamak amacıyla 10 otobüs kaldırılacaktır. Ayrıca amatör telsiz gruplarıyla da dünyanın çeşitli noktalarına etkinlik anons edilecek" diye konuştu.

Sait, festivalin herhangi bir çalışmaya alternatif bir etkinlik olmadığını da belirterek, "Amacımız İzmirlileri kaynaştırmak ve bütünleştirmektir. Olaya samimi bakarak festivalin keyfini çıkarmalıyız" ifadesini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'de İlk Kez 9 Eylül İzmirliler Günü Kutlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement