Türkiye'de Yaşayan Suriyeliler Konsolosluk Önünde Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de Yaşayan Suriyeliler Konsolosluk Önünde Eylem Yaptı

Türkiye\'de Yaşayan Suriyeliler Konsolosluk Önünde Eylem Yaptı

Türkiye'de yaşayan Suriye vatandaşları, ülkelerinde yaşanan olayları Şişli'deki Suriye Konsolosluğu önünde düzenledikleri eylemle protesto etti.

10.08.2011 01:52

Türkiye'de yaşayan Suriye vatandaşları, ülkelerinde yaşanan olayları Şişli'deki Suriye Konsolosluğu önünde düzenledikleri eylemle protesto etti.

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu'nun organize ettiği eylemde 50 kişilik grup, saat 22. 00 sıralarında Maçka Caddesi'ndeki Suriye Konsolosluğu önünde toplandı. Beşar Esad aleyhine Arapça sloganlar atan grup adına okunan basın açıklamasında, "Suriye rejimi, 15 Mart'tan beri devam eden barışçıl halk ayaklanmasını bastırmak için yaptığı operasyonlarda 3 binden fazla kişiyi şehit etti. Tutuklananların sayısı 15 bini geçmiştir. Dünyanın her yerinde bugün yaptığımız eylem koordineli olarak sürüyor. Türkiye'de yaşayan Suriyeliler olarak Türkiye hükümetinden, Şam Büyükelçisi'ni Ankara'ya çağırmasını ve Suriye'nin Ankara Büyükelçisi ve maslahatgüzarını, İstanbul ve Gaziantep konsoloslarını istenmeyen adam ilan etmelerini istiyoruz" denildi.

BATI TARAFINDAN TÜRKİYE'NİN CESARETLENDİRİLDİĞİ İZLENİMİ VAR

Eylemi, gazeteci Nuray Mert ve Ahmet Hakan da uzaktan izledi. Suriye'de yaşanan olayların barışçıl yollarla önlenmesi gerektiğini belirten Nuray Mert, " Suriye'de yaşanan olaylar tabii çok üzücü. Kayıtsız kalınamayacak bir şey. Bu konuda uluslar arası bir baskı insani çerçevede nasıl gerçekleşebilir onu düşünmek lazım. Benim en büyük korkum, protestoların Türkiye'yi Suriye'de bir müdahaleye yönlendirebileceği. Böyle bir şey için Batı tarafından Türkiye'nin cesaretlendirildiği izlenimi var. Askeri müdahalenin dışında neler yapılabiliri düşünmek lazım" dedi.

Yaklaşık bir saat süren eylem olaysız sona erdi.

SK - İstanbul/ Sisli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'de Yaşayan Suriyeliler Konsolosluk Önünde Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement