Türkiye'den Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'den Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Çağrısı

Türkiye\'den Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Çağrısı

Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Çarıkçı, bütün ülkelere İstanbul Sözleşmesi'ne katılmaları çağrısında bulundu.

11.03.2014 00:53

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı, bütün ülkelere kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusundaki İstanbul Sözleşmesi'ne katılmaları çağrısında bulundu.

Türkiye ve Avrupa Konseyi, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, BM Cenevre Ofisi'nde resim sergisi ve müzik dinletisi düzenledi.

Serginin açılışında konuşan Büyükelçi Çarıkçı, BM Kadın Örgütü'nün Türkiye'yi bölgesel merkez olarak seçtiğini belirterek, bu merkezin Avrupa ve Asya'dan sorumlu olacağını ifade etti.

Anlaşmanın iki hafta önce imzalandığını bildiren Çarıkçı, "BM Kadın Örgütü'nü İstanbul'da ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz" dedi.

İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesine ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nin henüz yeterli imza sağlanamadığı için yürürlüğe giremediğini anlatan Çarıkçı, bütün ülkeleri sözleşmeye katılmaya çağırdı.

Çarıkçı, sözleşmenin sadece Avrupa Konseyi üyelerine değil herkese açık olduğunu anımsattı.

Etkinlikte, BM Cenevre Ofisi Genel Direktörü Michael Möller ve Avrupa Konseyi Daimi Temsilcisi Petru Dimitru da birer konuşma yaptı.

Romanyalı ressam Stela Vesa'nın eserlerinin sergilendiği etkinliğe, Türk sanatçı Deniz Toygür de performansıyla renk kattı. Sergi, 2 8 Mart'a kadar açık kalacak. - Cenevre

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'den Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement